10/12/2023 - 6:07
Més

  Oliva pren a Ontinyent com a model per a recuperar la memòria democràtica

  Altres notícies

  Una representació de l’Ajuntament d’Oliva, encapçalada per l’alcalde del municipi, David González, visitava ahir el refugi antiaeri de Tortosa i Delgado junt al alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, els regidors de Territori i Serveis Municipals, Jaime Peris i Manuel Cuesta, i l’historiador local Joan Torró. L’objectiu d’aquesta visita era conèixer de primera mà i prendre com a exemple el treball de l’Ajuntament d’Ontinyent en matèria de recuperació de la memòria històrica.

  Aquest refugi està situat en la Plaça de Baix, en el solar de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, als peus del conjunt històric del barri de la Vila. La data de construcció data de l’any 1938, compta amb una superfície aproximada de 85m2 i s’estima que podria haver allotjat a al voltant de 300 persones.

  Des d’Oliva, també s’interessaven per la formació de la Comissió per la Recuperació de la Memòria Democràtica i sobre altres actuacions que Ontinyent ha portat a terme, com la creació de l’Aula-Museu de la II República en l’edifici Lluís Vives o l’exhumació de les restes de diversos afusellats en el cementeri municipal.

  Durant la visita s’abordava la possibilitat de portar a Ontinyent una exposició sobre els refugiats en la Guerra Civil elaborada pel municipi valencià.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -