Bocairent trau a votació 18 mesures del Pla municipal de mobilitat sostenible

0

Les persones empadronades a Bocairent majors de 16 anys ja poden valorar 18 mesures del Pla municipal de mobilitat sostenible. El procediment pot realitzar-se per internet fins les 24.00 h del 4 de desembre mitjançant la pàgina web www.jotriebocairent.es identificant-se amb el DNI i la data de naixement i verificant el vot amb el codi rebut per SMS. No obstant això, l’Ajuntament també ha previst realitzar el tràmit presencialment a les oficines municipals en horari d’atenció al públic (de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h i dijous també de 16.00 a 19.00 h) així com al mercat municipal els dissabtes de matí d’11.00 a 12.30 h. Igualment, l’Àrea d’Espais públics i naturals ha programat sengles sessions informatives amb els col·lectius de la 3a edat i de mestresses de casa durant les quals es podrà dur a terme la votació.

El qüestionari sotmés a la valoració del veïnat de Bocairent recull les propostes aportades per més de 45 persones i partits polítics durant la primera fase del procés de participació pública així com les dissenyades inicialment per l’Àrea d’Espais públics i naturals del consistori. D’aquestes últimes, la ruta saludable des del parc de la Derrota fins la Canaleta i els camins escolars segurs han quedat al marge perquè la primera va ser l’opció elegida també per votació popular dins de les obres a materialitzar amb el Pla d’inversions financerament sostenibles de la Diputació de València mentre que la segona ja ha començat la seua implantació de la mà de l’Ajuntament, els centres educatius i l’AMPA del CEIP Lluís Vives gràcies a l’aportació municipal i a una subvenció de l’Institut valencià de competitivitat empresarial (IVACE).

Així, durant la setmana passada, la Policia local va impartir nocions bàsiques de circulació als diferents nivells educatius del CEIP Lluís Vives. Posteriorment, la setmana pròxima, l’alumnat del centre ‘testejarà’ els itineraris traçats per veure la seua viabilitat al mateix temps que imposen ‘multes educatives’ per conscienciar els conductors tant en la moderació de la velocitat com en el respecte necessari per a evitar envair els espais dels vianants. La difusió entre el veïnat, els treballs d’urbanització necessaris, la col·locació de la senyalització o noves accions formatives s’aniran succeint els mesos pròxims per a completar la implantació dels camins escolars segurs de Bocairent.

Font: Ajuntament de Bocairent