Nova edició de les ajudes municipals a la rehabilitació d’immobles a Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha llançat una nova edició de les ajudes municipals a la rehabilitació d’immobles dins del programa “Ontinyent Rehabilita” que en 2016 va disparar la xifra de sol•licituds en un 240% des de l’any anterior (de 27 a 65). Els regidors de Territori i Política Econòmica, Jaime Peris i Pablo Úbeda, han repassat hui les novetats d’esta convocatòria que s’obri esta setmana, i que inclouen una dotació de 300.000 euros, el caràcter plurianual de la mateixa, l’ampliació de l’abast de les ajudes o la possibilitat que aquestes superen el 50% del cost de l’obra.

Tal com recordava Úbeda, les ajudes de “Ontinyent Rehabilita” van suposar en 2016 l’atorgament de 305.000 euros per part de l’Ajuntament (inicialment s’havien pressupostat 120.000) en ajudes de fins al 50% en obres d’un màxim de 15.000 euros. Estes ajudes subvencionen la rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocs, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a nous comerços, en l’àmbit de l’Àrea de Rehabilitació Urbana que s’estén a La Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria. Al cas de l’eliminació de barreres i l’estalvi energètic, les ajudes s’estenen a tot el casc urbà.

Pablo Úbeda explicava que, “no sols l’augment de les sol•licituds, sinó també dels imports subvencionats, són prova de l’exit d’aquest programa i de la implicació del Govern d’Ontinyent”. Així, els imports subvencionats amb “Ontinyent Rehabilita” passaven de 31.000 euros en 2013 a 116.000 en 2014; 158.000 en 2015; disparant-se a 305.400 en 2016. Afegint la part municipal que Ontinyent aporta al programa ARRU (al que també participen Generalitat i Ministeri), l’Ajuntament va destinar 583.611 euros a ajudes a la rehabilitació, per a una suma total de 1’16 milions d’euros en ajudes de les administracions per a un total de 2’43 milions d’euros en obres executades a la ciutat.

Jaime Peris recordava en aquest senti que “dels 8 ajuntaments que han participat al programa ARRU no tots han fet aportacions, el que també parla de l’aposta decidida que fa el Govern d’Ontinyent per impulsar la rehabilitació en propietats privades, tot açò a banda del treball que estem fent per la regeneració urbana en espais públics amb demolicions que possibiliten esponjaments i projectes com el de la placeta de l’EPA”, recordava.

El regidor de Territori explicava respecte al cas específic de “Ontinyent Rehabilita” que després del “bot qualitatiu i quantitatiu” experimentat en 2016, i a partir del treball conjunt amb arquitectes i constructors a la Mesa del Territori, es va decidir modificar l’ordenança que regula estes ajudes, per a afavorir els treballs de rehabilitació d’immobles en l’Àrea de Rehabilitació Urbana de la Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria.

Entre les novetats estan la inclusió d’aspectes com els treballs plurianuals (es podran executar fins a setembre de 2018), direcció d’obres o la realització d’informes d’avaluació de l’estat dels edificis, així com, excepcionalment, superar el 50% del cost de les actuacions en casos d’especial repercussió respecte a la imatge urbana i depenent del nivell de renda dels propietaris, sent en tot cas la subvenció màxima de fins a 15.000 euros. En la modificació s’afegeixen també aspectes com les ajudes per a reforços estructurals o la substitució de l’estructura per a les rehabilitacions; les substitucions d’instal•lacions de lampisteria; de sanejament; d’instal•lacions elèctriques; tractament de murs i sòls per a reduir la humitat; i treballs per a substituir o eliminar materials que contenen amiant.

La nova ordenança també incorpora nous criteris de valoració en la concessió de les ajudes i ara es tindran en compte instal•lacions destinades a l’estalvi energètic i la utilització d’energies renovables, aquelles que permeten la millora en almenys una lletra del certificat d’eficiència energètica de l’immoble. També les actuacions definides com d’intervenció urgent; així com les obres sobre elements protegits dels béns inclosos en el catàleg.

Totes les persones interessades en acollir-se a estes subvencions podran fer-ho del 15 de juny al 31 de juliol, poden ampliar la informació a l’oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, a l’edifici CREC, on es pot demanar el full de sol•licitud.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …