IniciGeneralMés de 50 persones participen en la 4a Jornada de turisme d’interior...

Més de 50 persones participen en la 4a Jornada de turisme d’interior de Bocairent

L’Associació Serra Mariola presenta un web adaptable a qualsevol dispositiu mòbil

“El desenvolupament del turisme en l’àmbit de la serra de Mariola” i “com posar en valor el patrimoni” van ser els temes que van centrar aquest dilluns, 29 de juliol, la 4a Jornada de turisme d’interior de Bocairent organitzada conjuntament per la turisme bocairent-1Regidoria de Turisme i pel Campus d’Alcoi de la Universitat politècnica de València amb el patrocini del patronat provincial València Terra i mar i que va comptar amb més de 50 participants al llarg de tota la sessió. L’alcalde de la localitat, Josep-Vicent Ferre, va ser l’encarregat d’inaugurar la proposta i va posar èmfasi especial “en la necessitat de formar els professionals del sector per oferir un servei de qualitat i per explorar noves propostes que siguen d’interés per als visitants a partir dels nombrosos recursos patrimonials i mediambientals del nostre poble i del parc natural”.

Ximo Vidal, de la Fundació de la Comunitat Valenciana La llum de les imatges, va pronunciar la primera ponència centrada en els objectius perseguits per la institució (recuperar, intervenir i difondre el patrimoni) així com la gestació i la plasmació d’iniciatives com les nou exposicions muntades des del 1999 o els tallers didàctics impartits a la seua seu. A més, va explicar l’actuació de neteja i de reordenació dels fons realitzada al Museu parroquial de l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció de Bocairent duta a terme l’any anterior per potenciar la instal·lació i que, a la finalització del matí, es va completar amb una visita in situ.

Posteriorment, Emili Calatayud va enumerar “els recursos i les estratègies de generació de valor” en l’àmbit de la serra de Mariola en el qual va incloure un total de 39 poblacions de l’Alcoià i el Comtat i algunes de l’Alt Vinalopó i de la Vall d’Albaida com Albaida, Bocairent i Ontinyent. En tota aquesta zona, l’anàlisi del representant del Campus d’Alcoi de la UPV desglossa els diferents elements existents des de la gastronomia i les seues denominacions d’origen, els plats típics o els restaurants fins els culturals, els mediambientals o els patrimonials on s’inclouen els béns d’interés cultural i els de rellevància local catalogats entre altres.

La tercera conferència va estar a càrrec de les professores del Campus de Gandia de la UPV M. José Viñals i M. Dolores Teruel qui van destacar el potencial dels itineraris eqüestres com una nova línia de creació d’experiències turístiques ja que “és una opció que ens diferencia d’altres mercats”. Així, les dos docents van apropar als presents dos exemples de disseny concret d’aquesta iniciativa que requereix d’un equip multidisciplinar per optimitzar els recursos existents però que són vàlids a l’hora de generar riquesa.

Per últim, Josep Manel Francés, president de l’Associació Serra Mariola, i Joan Ferre, dissenyador de la web, van donar a conèixer el portal del col·lectiu que recull tota la informació de major interés turístic dels municipis d’Agres, Alcoi, Alfafara, Banyeres de Mariola, Bocairent i Muro i s’activarà durant els dies pròxims. L’eina, d’actualització fàcil, compta amb un mapa interactiu que pot guiar el visitant fins al recurs elegit i s’adapta a tot tipus de dispositiu mòbil per a que puga ser consultable durant l’estada a la zona.

TVDigitalOntinyent
TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular