11/12/2023 - 10:02
Més

  L’ontinyentí Miguel Ángel Orquín participa a “Hora Punta” de TVE

  Altres notícies

  Ahir de nit Televisió Espanyola va emetre, com cada nit de dilluns a divendres, el programa “Hora Punta”, presentat per Javier Cárdenas i dedicat a la cobertura de notícies, reportatges, curiositats i històries destacades. Una d’aquestes històries, abordada en l’edició d’ahir, va ser la de l’ontinyentí Miguel Ángel Orquín, qui amb 36 anys i després d’haver-se dedicat al tèxtil, es va quedar en l’atur i va decidir estudiar medicina per investigar una cura per a la malaltia estranya de la seua filla Mara, l’Idic15.

  Orquín va ser convidat al programa per contar la seua experiència, aprofitant la celebració del dia mundial de l’Idic15. A través d’un vídeo i del testimoni del mateix Orquín, es va explicar la situació de Mara, que pateix una alteració al cromosoma 15 que li fa tindre atacs d’epilèpsia, autisme, un trastorn obsessiu intel·lectual greu i la impossibilitat de parlar.

  L’ontinyentí destacava al plató d'”Hora Punta” la lluita dels xiquets i xiquetes que pateixen la malaltia, que “lluiten cada segon de la seua vida contra una enorme barrera biològica”.

  Al vídeo també es va assenyalar la xifra de 123.000 euros que Orquín necessita per a aquesta investigació, i que, com explicava ell mateix, s’està finançant a través d’iniciatives com “Una casa, una vida”, en la qual, a través d’un pagament de 10 euros es participa en el sorteig d’una casa. El mateix Javier Cárdenas, presentador del programa, va anunciar fa dues setmanes que donava la seua segona residència per col·laborar amb el projecte.

  L’entrevista va acabar amb un toc d’humor, quan Orquín va comentar que la seua edat, respecte a la dels estudiants de medicina més joves, transmet un aspecte de major experiència.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -