13/07/2024 - 12:09
Més

  La línia Xàtiva-Alcoi serà interrompuda dos mesos per a executar obres en les vies

  Altres notícies

  La línia de tren Xàtiva-Alcoi deixarà de funcionar durant dos mesos per la posada en marxa d’unes obres de millora per part del Ministeri de Foment, segons apuntava una informació publicada en Las Provincias.

  Les actuacions, que busquen corregir les deficiències que la línia arrossega a les vies, tindran una durada aproximada de dos mesos i faran necessària la interrupció del tràfic de trens i l’habilitació d’un mitjà alternatiu per carretera per al transport de viatgers. Aquesta mesura ja s’aplica en altres trams de línies en obres, com el trajecte de Rodalies entre l’Alcúdia de Crespins i Moixent.

  A hores d’ara no s’han comunicat els trams de la línia Xàtiva-Alcoi que seran intervinguts ni el pressupost de l’actuació, però, segons apunta Las Provincias, les obres podrien centrar-se en la consolidació de talussos, canvi de travesses o reforçament dels carrils, que encara se subjecten amb brides. Així mateix, altra actuació estaria vinculada amb la correcció de les limitacions de velocitat (a 30 o 40 quilòmetres per hora) existents a la línia. Actualment hi ha unes 10 limitacions, i 8 d’elles entre Ontinyent i Alcoi.

  Pel que fa a les obres, arribarien després que en el mes de febrer el secretari general d’infraestructures del Govern Central es reunira amb els alcaldes d’Ontinyent, Xàtiva i Alcoi, per parlar d’una inversió urgent en el traçat de la línia, per valor d’uns tres milions d’euros. A l’encontre, els alcaldes van traslladar el seu malestar per l’estat de la línia, així com els incompliments d’inversions fins al moment. Sobre aquesta inversió de 3 milions, el secretari general va afirmar que intentaria executar-se en 2017 o 2018, i que no estava previst, a curt termini, incloure més inversions.

  Aquesta actuació arriba després d’anys de reivindicacions per defensar la viabilitat i necessitat d’inversió en la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi.

  Font: Las Provincias i redacció pròpia

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -