La Policia d’Ontinyent torna al cor de la ciutat

0

El reclamat trasllat de la prefectura de la Policia Local d’Ontinyent al casc urbà ja és una realitat. L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha inaugurat esta vesprada a l’edifici municipal anteriorment ocupat per Correus a la Plaça Major una nova seu policial “adaptada als temps que corren” i que afavoreix una resposta “més propera i efectiva”, destacava.

Més d’un centenar de persones entre regidors, membres dels cossos i forces de seguretat,  representants d’associacions locals i particulars assistien a la posada de llarg d’un trasllat que permet un estalvi estimat en més de 500.000 euros en rescindir el contracte de lloguer amb opció a compra de l’anterior seu i evitar les obres d’adequació de celdes que aquest espai necessitava.

A la seua intervenció, Jorge Rodríguez destacava que des del Govern d’Ontinyent “teníem clar que la Policia Local havia de tornar al cor de la ciutat per apropar el servei a la gent i evitar incomoditats. També era necessari ajustar al màxim la despesa en lloguers i reduir al mínim qualsevol inversió que no veiérem clara.  Vam actuar amb la determinació necessària i el resultat és una Prefectura d’acord amb els temps que corren, sense luxes ni despeses innecessàries, amb un cost ajustat i, el més important, reutilitzant un edifici de propietat municipal per a un dels serveis més utilitzats per la ciutadania i al centre d’Ontinyent”, destacava.

Un trasllat que també reutilitza al màxim l’equipament de l’anterior seu (des de l’ascensor a les cortines passant pel mobiliari, taquilles o llums), i que ha estructurat espais definits a les tres plantes: a la primera es troben els serveis prioritaris com la inspecció de guàrdia; una segona planta com a zona de formació; i la tercera planta com a unitat administrativa.

L’Alcalde tenia especials paraules d’agraïment per als departaments més implicats en el projecte, felicitant els regidors d’Obres (Manuel Cuesta) , Territori (Rebeca Torró), Policia (José Mª Hoyos), l’oficina tècnica, les empreses contractistes, el personal municipal d’obres i la Policia, particularment l’Intendent en Cap, Juan Serrano, i l’Intendent José Alberto Policarpo. El primer edil destacava per últim que amb aquest trasllat “l’Ajuntament pot oferir un millor servei als ciutadans i, al mateix temps, estalvia diners per tal de destinar més recursos als que ho necessiten sense pujar els impostos. I amb això, que no és poc, ens conformem”.

A l’acte també intervenia el Regidor de Seguretat, José Mª Hoyos, qui recordava que Ontinyent és una de la ciutat més segures de tot l’Estat gràcies tant a la Policia Local com a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, incidint en què,  la posada en marxa de la Prefectura en la Plaça Major “és un pas important en la millora continuada de la Policia d’Ontinyent, que  ha incrementat l’eficiència de la gestió policial amb el sistema Landis, i esta mateixa setmana ha estrenat tres vehicles nous”, recordava.

Per la seua banda, l’Intendent en Cap, Juan Serrano, incidia en què la nova prefectura ha estat dotada de mitjans telemàtics i electrònics “que permetran el millor aprofitament que des d’un punt de vista policial  es podia esperar, ja que comptem amb tot el necessari i el temps de resposta davant els requeriments veïnals de qualsevol tipus es millora en trobar-nos al cor de la ciutat”, assenyalava.

El proper dissabte 28 de juny se celebrarà una jornada de portes obertes a la nova Prefectura, que inclourà a partir de les 19:00 hores un simulacre d’accident de trànsit en què intervindrà la policia d’Ontinyent i efectius de bombers i altres cossos de seguretat.

Publicitat