L’Escola de Mares d’Ontinyent rep el Premi Infancia 2012 de la Conselleria de Benestar Social

0

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, han rebut de mans del Secretari Autonòmic de Justícia, Antonio Gastaldi, un dels Premis “Infància 2012” de la Conselleria de Benestar Social amb què ha estat guardonat l’Ajuntament d’Ontinyent.

Els Premis Infància 2012 reconeixen públicament des de la Conselleria de Benestar Social, a nivell de la Comunitat Valenciana, la tasca d’entitats que s’han distingit en l’acció divulgativa de la Convenció dels Drets de l’Infant i en el foment, promoció i desenvolupament i respecte dels Drets dels menors. En aquesta convocatòria s’ha atorgat el Premi Infància a l’Entitat Social a l’Escola de Mares de la Regidoria de Política Social de l’Ajuntament d’Ontinyent.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recordava que el manteniment dels programes socials a Ontinyent malgrat les retallades del Consell “mostren la sensibilitat del Govern d’Ontinyent amb les polítiques socials, perquè des del primer dia hem tingut clar que quan s’arracona la Política Social, els més vulnerables es queden en el camí, cosa que hem d’evitar perquè crearíem generacions sense futur”, destacava l’Alcalde d’Ontnyent.

El Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, incidia en destacar “l’esforç que des de la nostra administració local s’està fent per tal d’apostar, mantenir i reforçar la cobertura social a la nostra ciutat, gràcies al compromís ferm amb la nostra gent, amb el manteniment i consolidació de programes com aquest. Quant a més a més s’obtenen premis com el que ara hem rebut, és evident que alguna cosa estarem fent bé”, assenyalava.

L’Escola de Mares és un programa dels Serveis Socials Generals impulsat des de l’Àrea de Família i Menor i Immigració amb el suport econòmic de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria de Benestar Social que s’inicia al 2007. Son un grup de mares en l’últim trimestre de gestació o puerperes que es reuneixen una vegada a la setmana per tractar temes relacionats en la criança que afecten la salut física i emocional de mare- fill. Aquest programa està gestionat per una psicòloga, una educadora social i dos treballadores socials amb la participació i col·laboració activa d’altres tècnics de l’Ajuntament, Centres de Salut, Hospital d’Ontinyent i externs.

Tant l’Alcalde com el Regidor destacaven el treball fet per part del personal de Serveis Socials, departament des del qual es vol compartir el Premi  Infància 2012 “amb tots el professionals, mares i xiquets que han participat al llarg de les cinc edicions i han fet possible aquest reconeixement”.

Publicitat