728x90px covid-aj-onti-01

L’Alcalde presenta les obres que invertiran 120.000 euros en millorar el CEIP RJV-La Solana

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava aquest dimarts a la comunitat educativa del CEIP Rafael Juan Vidal-La Solana les obres que invertiran més 120.000 euros en l’execució de diverses millores, al marc del pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, que es posa en marxa en la ciutat amb la col·laboració del consistori ontinyentí.

Jorge Rodríguez i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, acompanyats de l’arquitecta Silvia Pàrraga, es reunien amb la comunitat educativa del col·legi per tal de presentar les actuacions, que inclouran la protecció dels pilars de l’accés al centre, la substitució de les portes de fusteria exterior i la reforma de les pistes esportives. A més a més, es van replegar suggeriments i propostes que seran tingudes en compte alhora d’executar les diverses millores previstes.

Pel que fa als pilars del porxo d’accés principal, format per una estructura metàl·lica i coberta lleugera, estos pilars (14 en total) compten amb un elevat risc d’impacte contra els mateixos per la seua disposició. Per tal d’augmentar la seguretat de l’alumnat, es proposa cobrir la base circular en cadascun dels suports amb proteccions tubulars, amb les quals s’evitarà l’existència d’arestes i cants. 

Quant a la fusteria exterior, va a actuar-se en un total de 9 portes: 4 portes a les aules d’infantil, 1 porta en la zona de circulació d’infantil i 2 portes en l’eixida del menjador i 2 portes en la zona de circulació del pavelló de primària. L’antiguitat d’aquestes (el centre es va inaugurar el 1991), així com la freqüència d’ús que reben, fan necessària la seua substitució, de manera que es disposarà una nova fusteria d’alumini reforçada per a augmentar la durabilitat, amb millor aïllament tèrmic i doble vidre de seguretat. 

Finalment, pel que respecta a les pistes esportives, es pretén intervindre en la superfície d’aquestes, per a eliminar les clivelles i fissures mitjançant la realització d’una nova solera de formigó que permeta regularitzar tota la superfície, sobre la qual es realitzarà el paviment esportiu.

Les obres que van  a fer-se van estar demandades i aprovades en el Consell Escolar del col·legi i en el Consell Escolar Municipal, assumint els costos econòmics la Conselleria d’Educació, qui delega en les entitats locals els projectes, contractacions, construcció, direcció i certificacions del pla “Edificant”, al marc del qual l’Ajuntament va a efectuar millores per valor de més de 20 milions d’euros als centres educatius de la ciutat als propers anys. Enguany, i dins la primera fase d’aquest pla d’actuacions, s’inclouen també obres al CEIP Bonavista, CEIP Vicente Gironès Mora, CEIP Lluis Vives, CEIP Carmelo Ripoll, CEE Públic Vall Blanca i CEIP Martínez Valls.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Bruja Avería i els Electroduendes aterren en Albaida

El llegat del creador de marionetes tan famoses com les de la Bola de Cristal, …