L’alcalde d’Ontinyent destaca “la vocació universitària de la ciutat”

0

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat hui dilluns durant l’acte d’obertura del curs curs acadèmic 2016/2017 del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València que la propera implantació de la titulació d’Infermeria en la ciutat “constata la vocació universitària de la ciutat”. Aquest acte que tenia lloc en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, on prèviament l’Assemblea de la Fundació Universitària Campus Ontinyent ha aprovat el conveni que permetrà implantar en la ciutat una quarta titulació acadèmica, la d’Infermeria, en el curs 2017/2018.

El també President de la Fundació Universitària destacava que després de les fites que han suposat la construcció del nou edifici del Campus i l’ampliació de les titulacions, ara fins a quatre, “estem davant una cruïlla històrica, on pense que hem d’anar més enllà i seguir apostant per més Universitat i no conformar-nos amb el que tenim, no anem a caure en l’autocomplaença i el ‘tot massa bé’”. Jorge Rodríguez destacava que “Ontinyent i la comarca estan vivint una gran transformació social, econòmica i cultural, i per afrontar-la amb garanties necessitem gent preparada i ben formada”.

conferencia-campus-ontinyent-2016L’alcalde explicava que les restriccions legals que imposa el Govern d’Espanya obliguen tant a l’Ajuntament com a Caixa Ontinyent a finançar part de la implantació d’estos nous estudis, amb una inversió superior als 600.000 euros en els pròxims 4 anys, “una quantitat considerable, però que de ninguna manera ens deu detindre. La remodelació del carrer Martínez Valls ha suposat una inversió de 700.000 euros, la nova pista d’atletisme 600.000 i completar la reurbanització de l’Avinguda del Tèxtil prop de 1 milió d’euros, però si haguerem tingut que triar entre qualsevol de estes inversions o implantar una carrera universitària, no ho hauríem, dubtat un segon: havérem elegit que els pròxims anys es puga estudiar Infermeria a Ontinyent”, destacava.

A la seua intervenció el rector de la UV, Esteban Morcillo, ratificava que “sols falten passos burocràtics” per fer realitat la quarta titulació en Ontinyent, un extrem recolzat per unanimitat de la Junta de la Facultat d’Infermeria. Morcillo, a més, agraïa “l’esforç tant de l’Ajuntament d’Ontinyent com de Caixa Ontinyent, sense els quals no hauria estat possible la potenciació i enfortiment de la presència de la UV en la ciutat”.

Pel que fa al president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell destacava l’esforç de la Universitat i dels patrons de la Fundació, entre els quals es troba l’entitat financera: “La Fundació Universitària és un projecte molt destacat de l’Obra Social de Caixa Ontinyent, amb més del 50% dels fons destinats en matèria d’educació”. Carbonell apuntava que la ciutat comença a replegar els fruits de l’esforç comú pel projecte universitari, un esforç que sempre ha comptat amb la implicació de Caixa Ontinyent, “una entitat sempre reverteix els seus beneficis allà on es generen i treballa per aquelles iniciatives que milloren el benestar de la nostra societat”, recordava.

L’acte incloïa també la conferencia magistral impartida per la científica, investigadora i metgessa Anna Lluch, considerada com la millor especialista d’Espanya en Oncologia Mèdica, qui davant un auditori ple de gom a gom impartia la xerrada “Creant Valor, Investigació i Desenvolupament. Medicina personalitzada per al càncer”.

Font: Fundació Universitària Campus Ontinyent

Publicitat