L’Ajuntament finalitza les obres del nou pati de 435 m2 del Centre de Dia d’Alzheimer

0

El Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer Caixa Ontinyent compta ja amb un nou pati de 435m2, en haver finalitzat les obres executades per l’Ajuntament i subvencionades amb 30.000 euros per la Diputació de València. El nou pati era una reivindicació de l’associació AFAO, i se suma a les millores recentment executades  per Ajuntament i Caixa Ontinyent que van permetre ampliar de 50 a 65 les places assistencials del centre.

El President de la Diputació de València i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el cap d’Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, i el President d’AFAO, José Ignacio Terol, visitaven hui aquest espai que serà utilitzat com a zona de passeig i per a activitats a l’aire lliure, jocs i psicomotricitat per les desenes de persones amb demència que fan us diàriament d’estes instal·lacions.

A la visita, a la que també participaven els regidors Jaime Peris i Manuel Cuesta, la Directora del Centre, Teresa Galiana, i l’arquitecte Alejandro Vidal, Jorge Rodríguez recordava que “durant la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer em vaig comprometre ací mateix a treballar tant des de l’Ajuntament com des de la Diputació per dotar al centre d’un pati com aquest, en estos terrenys de propietat municipal que hem cedit i adequat per tal que els usuaris tinguen un espai amb molta llum i on podran fer-se moltes activitats”, destacava.

El President d’AFAO, José Ignacio Terol, incidia en la satisfacció que genera “veure acomplida una vella reivindicació com aquesta gràcies a la Diputació i l’Ajuntament i amb el permís de Caixa Ontinyent, un espai que ens permetrà salvar els inconvenients que teníem per fer les activitats a l’entrada principal, on no hi havia la tranquil·litat i protecció de la intimitat dels usuaris que tindrem ací”, assenyalava.

Per la seua part, el Cap de Secretaria i Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, manifestava que “és una satisfacció veure acabades estes obres que complementen les de rehabilitació que vam realitzar per a que més persones utilitzen el centre. És molt motivador com l’Ajuntament per una banda, Caixa Ontinyent per altra i moltes vegades junts anem millorant les infrastructures i serveis, en una ciutat que ha estat l’única que ha mantingut una caixa d’estalvis i que s’ho mereix”, apuntava.

Les tasques d’acondicionament han inclòs el trasllat de la valla existent, l’asfaltament de la zona, la col·locació de bancs per a que puguen seure els usuaris i la plantació d’arbres per a què el pati tinga zones d’ombra. Cal recordar que l’Ajuntament col·labora amb AFAO (entitat que gestiona el Centre de Dia) amb una aportació anual de 48.000 euros i la cessió d’una aula-taller a la prefectura de Policia on es realitzen activitats per estimular les capacitats cognitives dels usuaris i usuàries, i que, a més a més, va cofinançar amb Caixa Ontinyent les recents obres als accessos, banys i recepció del centre, que van permetre ampliar les places assistencials.