L’Ajuntament finalitza les obres del nou pati de 435 m2 del Centre de Dia d’Alzheimer

El Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer Caixa Ontinyent compta ja amb un nou pati de 435m2, en haver finalitzat les obres executades per l’Ajuntament i subvencionades amb 30.000 euros per la Diputació de València. El nou pati era una reivindicació de l’associació AFAO, i se suma a les millores recentment executades  per Ajuntament i Caixa Ontinyent que van permetre ampliar de 50 a 65 les places assistencials del centre.

El President de la Diputació de València i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el cap d’Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, i el President d’AFAO, José Ignacio Terol, visitaven hui aquest espai que serà utilitzat com a zona de passeig i per a activitats a l’aire lliure, jocs i psicomotricitat per les desenes de persones amb demència que fan us diàriament d’estes instal·lacions.

A la visita, a la que també participaven els regidors Jaime Peris i Manuel Cuesta, la Directora del Centre, Teresa Galiana, i l’arquitecte Alejandro Vidal, Jorge Rodríguez recordava que “durant la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer em vaig comprometre ací mateix a treballar tant des de l’Ajuntament com des de la Diputació per dotar al centre d’un pati com aquest, en estos terrenys de propietat municipal que hem cedit i adequat per tal que els usuaris tinguen un espai amb molta llum i on podran fer-se moltes activitats”, destacava.

El President d’AFAO, José Ignacio Terol, incidia en la satisfacció que genera “veure acomplida una vella reivindicació com aquesta gràcies a la Diputació i l’Ajuntament i amb el permís de Caixa Ontinyent, un espai que ens permetrà salvar els inconvenients que teníem per fer les activitats a l’entrada principal, on no hi havia la tranquil·litat i protecció de la intimitat dels usuaris que tindrem ací”, assenyalava.

Per la seua part, el Cap de Secretaria i Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, manifestava que “és una satisfacció veure acabades estes obres que complementen les de rehabilitació que vam realitzar per a que més persones utilitzen el centre. És molt motivador com l’Ajuntament per una banda, Caixa Ontinyent per altra i moltes vegades junts anem millorant les infrastructures i serveis, en una ciutat que ha estat l’única que ha mantingut una caixa d’estalvis i que s’ho mereix”, apuntava.

Les tasques d’acondicionament han inclòs el trasllat de la valla existent, l’asfaltament de la zona, la col·locació de bancs per a que puguen seure els usuaris i la plantació d’arbres per a què el pati tinga zones d’ombra. Cal recordar que l’Ajuntament col·labora amb AFAO (entitat que gestiona el Centre de Dia) amb una aportació anual de 48.000 euros i la cessió d’una aula-taller a la prefectura de Policia on es realitzen activitats per estimular les capacitats cognitives dels usuaris i usuàries, i que, a més a més, va cofinançar amb Caixa Ontinyent les recents obres als accessos, banys i recepció del centre, que van permetre ampliar les places assistencials.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …