L’Ajuntament advoca perquè la Residència de Discapacitats siga gestionada per la Fundació Trèvol

2

El Govern d’Ontinyent dona llum verda a les obres de la instal·lació elèctrica un dia hàbil després d’obtenir el permís de la Diputació 

L’Ajuntament d’Ontinyent entrarà a formar part de la Fundació Trèvol per tal de fer possible que aquesta entitat siga qui gestione la Residència de Discapacitats. Així ho ha confirmat hui l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després d’una reunió sobre el model de gestió de la Residència a la qual han participat el Primer Tinent d’Alcalde, Joan Gilabert; el Regidor de Política Social, Manuel Ruiz; el portaveu del PP, Filiberto Tortosa; així com representants de la Fundació Trèvol; APRODIS; l’Associació Amics del Trèvol i Caixa Ontinyent.

A l’encontre s’han plantejat dues alternatives per a la gestió del centre: que aquesta estiga a càrrec de la Conselleria o de la Fundació Trèvol. Cal recordar que a una recent reunió mantinguda amb el Secretari Autonòmic de Dependència, Manuel Escolano, els familiars dels futurs usuaris van mostrar la seua preferència perquè s’encarregue de la gestió la Fundació Trèvol, qui accepta assumir-la tot posant una sèrie de condicions, que inclouen la integració de l’Ajuntament en la entitat.

L’Alcalde ha confirmat hui que tots els grups representats al consistori estan d’acord en que així siga, tenint especial paraules d’agraïment per al treball de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics de La Vall d’Albaida (APRODIS) “pel seu treball constant per fer realitat la posada en marxa de la Residència”, així com la implicació en tot moment de Caixa Ontinyent, “entitat sense la qual no sols no podríem accelerar el procés per posar en marxa el centre, sinó que no comptariem amb ell”, destacava.

Al mateix encontre, Jorge Rodríguez ha confirmat als presents els tràmits que s’estan fent per agilitzar  al màxim la posada en marxa de la Residència. En aquest sentit, el primer edil explicava que la Regidora de Territori, Rebeca Torró, signava a primera hora d’aquest d’aquest dilluns la llicència d’obres que permetrà la construcció d’un transformador elèctric que dote de llum la residència, una signatura que es produïa un dia hàbil després d’obtenir-se la preceptiva autorització de la Diputació de València perquè les obres travessen una carretera de la seua titularitat. Estes obres van estar marcades ahir dilluns de vesprada i no han pogut començar aquest matí degut a les pluges registrades a tota la comarca.

Cal recordar que a la reunió que el Govern d’Ontinyent i la Conselleria de Benestar Social manteniren el passat mes d’abril es va determinar que l’equipament de la Residència per part de l’administració autonòmica es realitzarà una volta estiguen acabades les escomeses, que està previst que estiguen a punt abans del proper 15 de juliol: La d’aigua, a càrrec de l’Ajuntament, ja està realitzada amb un cost de 35.000 euros; la de gas correspon a Caixa Ontinyent; i la de llum era competència de Conselleria però l’assumeix l’Ajuntament amb un cost d’altres 62.000 euros,  “perquè no volem que la Conselleria tinga excuses per no obrir aquest servei en 2015, tal com es va acordar” explicaven des del Govern d’Ontinyent.

Publicitat

Comments are closed.