L’Agrupació Artística d’Ontinyent dona diferents obres al Museu Fester

0

L’Agrupació Artística d’Ontinyent ha donat, recentment, per als fons del Museu Fester les diferents obres que ha representat amb temàtica festera, enregistrades tan en format VHS com en DVD. Aquestes obres que han estat representades en el marc de les celebracions del Mig Any Festers entre els anys 1998 i 2005 son: “La Capitania del segle” de 1998, “Alertaaa, alertaaa” de donacions museu fester-12000, “Em veig negre per a eixir de negre” de 2001, “Hotel Comercio” de 2002 i “La capitana del capità! de 2005.

Les obres formen part de la programació cultural que aquestos anys es va realitzar amb motiu del Mig Any Fester, una programació cada vegada més variada i que en aquest cas manté com a element diferenciador la posada en escena de peces dedicades a les nostres festes escrites tan per autors de la nostra població com de ciutats dels voltants. Aquest col·lectiu, representats pel seu president, Enrique Galiana, ha considerat que el Museu Fester era el millor lloc per a recollir aquestos objectes de gran interès cultural.

La donació es completava també amb els cartells anunciadors de les que també formen part del nostre fons museístic.

El proper dissabte, 18 de maig, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus, les portes del Museu Fester romandran obertes de 18,00 fins les 22,00 ininterrompudament i de manera completament gratuïta.

Aquesta obertura excepcional ve realitzant-se els darrers anys per a commemorar el Dia Internacional dels Museus, efemeride que ve celebrant-se desde l‘any 1977 arreu del mon instaurada pel ICOM (Consejo Internacional de Museos). En aquest cas les nostres instal·lacions tindran com a activitat complementaria la projecció en la pantalla de 16 m2, que el Museu té, de les Entrades de Moros i Cristians d’Ontinyent que la Radio Televisió Valenciana va enregistrar a la nostra ciutat les passades festes del 2012. Tot aquell que visite el Museu podrà gaudir el magnífic espectacle que les comparses de la ciutat oferiren als espectadors el darrer mes d’agost, un motiu més per a visitar en nostre Museu en una data tan assenyalada.