La taxa de fem arriva al disseminat d’Ontinyent

0

La mesura evita incrementar per damunt del IPC el rebut de fem a tota la població

La revisió de l’ordenança municipal de recollida de fem permetrà a l’Ajuntament d’Ontinyent reduir notablement el dèficit que cada any suposa per a les arques municipals la prestació d’aquest servei, especialment al disseminat, on aquest estalvi serà superior als 120.000 euros, 20 milions de les antigues pessetes.

Segons s’ha explicat des del Govern Municipal, la incorporació del nou article 7.2 de les ordenances fa que també paguen aquells propietaris del disseminat que fins ara no havien d’assumir aquest pagament, cosa que fa possible evitar que tinga que pujar l’import aquest rebut per a la totalitat dels contribuents. Concretament, segons s’explica des del consistori, amb l’anterior sistema pagaven la recollida del fem tots els veïns del casc urbà, mentre que al disseminat sols ho feien els empadronats, i ara s’afegiran també els veïns del disseminat no empadronats que paguen l’Impost de Bens Immobles (IBI). Aquestos hauran de pagar 45 euros en aquest concepte, el que suposa la meitat de la taxa que es paga per habitatge habitual.

La revisió de l’ordenança tindrà un impacte positiu en la comptabilitat municipal, que a l’exercici 2011 registrava en la recollida de fem al disseminat un dèficit de 310.000 euros, mentre a 2012 serà de 190.000, el que suposa un estalvi per a les arques municipals de 120.000 euros. Al seu total, el servei de recollida de fem continuarà tenint un desfasament de 321.000 euros respecte al cost real de la seua prestació.

“El servei seguirà costant més diners dels que ingresa l’Ajuntament per la seua prestació, però hem aconseguit reduir el dèficit sense tenir que augmentar l’import de la taxa als ciutadans, el que pensem que és una mesura altament positiva”, destaquen des de l’Ajuntament d’Ontinyent. “El resum de tot açò és que com pagarà més gent, evitarem tenir que pagar més, d’ahi que el rebut del fem sols puge enguany l’IPC. La pressió fiscal no s’incrementa entre els que ja pagaven, mentre que les arques municipals, els diners de tots que administra l’Ajuntament, veuen reduïda una despesa gràcies a aquest canvi”, conclouen des del consistori.