La Policia trasllada al presumpte gihadista d’Ontinyent

0

El presumpte gihadista detingut a Ontinyent ja està en mans de la Policia. Després de tretze hores d’operació policial al domicili, situat en l’Avinguda Almaig, a les 16 hores han eixit de l’edifici prop d’una dotzena d’agents amb el rostre cobert, que portaven diverses caixes amb material decomissat.

També ha eixit del domicili amb el rostre tapat el detingut, que ha sigut introduït pels agents en un dels cotxes. Seguidament, el vehicle ha abandonat l’Avinguda Almaig, custodiat per altres furgons i cotxes de la Policia Nacional.

Pel que fa al dispositiu policial instal·lat al carrer des de les 3 de la matinada, ha sigut desmuntat ràpidament, restablint-se el trànsit en la zona que havia sigut tallada al pas de vehicles.

Cal recordar que aquest és un dels set detinguts en una operació contra el gihadisme dirigida pel jutge de l’Audiència Nacional, Eloy Velasco, i posada en marxa en la matinada de hui diumenge, que ha comptat amb detencions a Ontinyent, Crevillent, l’Alqueria d’Asnar, Alcoi, Muro d’Alcoi, Alacant i Ceuta.

Els detinguts estarien presumptament vinculats a organitzacions com Jabhat al Nusra i l’Estat Islàmic (Daesh), i haurien creat una falsa ONG que carregava contenidors d’armes, explosius i altres materials per a ser enviats a Síria i Iraq.

Amb l’operació de hui són 83 les persones detingudes a l’Estat espanyol vinculades al gihadisme entre 2015 i 2016.

Publicitat