La Obra Social ‘La Caixa’ lliura un desfibril·lador a l’ajuntament d’Albaida

0

El director de l’àrea de Negoci, Jorge Balbastre, i la directora de l’oficina de ‘La Caixa’ d’Albaida, Aída Fita, han fet entrega este matí a la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Salom i l’alcalde de la ciutat, Josep Antoni Albert, amb la presència de l’inspector en cap de la policia local d’Albaida, Jorge Rodríguez, un desfibril·lador extern automàtic (DEA) perquè siga utilitzat per els agents de la policia local i per la comunitat esportiva de la ciutat en situacions d’emergència.

Amb este aparell les entitats estaran preparades per a atendre situacions de parada cardiorrespiratòria, que és la tercera causa de mort en Espanya en menors de 40 anys.
La velocitat d’actuació es fonamental per augmentar les possibilitats de salvació, ja que cada minut que passa sense rebre els primers auxilis es redueix en un 10% la probabilitat de recuperació.

Un desfibril·lador com el que tindrà l’ajuntament d’Albaida a partir d’ara és el dispositiu necessari per a un tractament d’emergència eficaç. La parada cardíaca suposa que el cor perd la capacitat de contraure’s de forma regular i deixa de batre. Este aparell el que fa és mitjançant una corrent elèctrica enviar-li una senyal al cor per tractar de reiniciar la seva activitat. Per entendre’ns seria com quan un ordinador es queda bloquejat; hi ha que apagar-lo perquè torne a funcionar correctament.

Este aparell és tan imprescindible que Albaida a més de incorporar-lo a les seves instal·lacions està preparant un curs amb personal especialitzat que puga donar a conèixer el seu funcionament a les entitats de la ciutat per a que entre tots es tracte de reduir la dramàtica xifra de més de 30.000 persones mortes cada any.

Tanmateix es recorda que la presència d’este dispositiu no substitueix els serveis d’emergència que hauran de ser notificats ràpidament (telèfon 112) perquè pugen actuar.

Publicitat