La Mancomunitat manté les quotes pels serveis que ofereix en el pressupost 2016

El ple de la Mancomunitat va aprovar ahir amb el vot faborable dels socialistes i l’abstenció del PP i Compromís el primer pressupost de la legislatura. Uns comptes de 4.582.000 d’euros que, segons els president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «suposen, sense cap dubte, les bases de una nova Mancomunitat més dinamica». Després d’haver-lo presentat i debatut amb els grups que formen part dels òrgans de govern de la Mancomunitat, el pressupost ajusta les despeses i els ingressos a la realitat executada en 2015. I és que el principal problema qa l’hora d’elaborar els comptes ha estat la falta de liquiditat causada per la morositat d’uns pocs municipis dels que componen la Mancomunitat.

En tot cas, es mantenen les quotes pels serveis que ofereix als municipis «un del punts a destacar d’un pressupost realista que marcara el futur de la Mancomunitat en la mesura que se solucionen els greus problemes de liquidesa fruit de la falta de solidaritat de alguns pobles amb la resta». Com assenyala Gomar, «Tenim la voluntat de negociar el pagament del deute dels municipis de manera pactada, però també d’aplicar les mesures legals pertinents; jo no valen excuses»» ja que la pròpia Mancomunitat deu a la Diputació una important quantitat a la qual també hi ha de fer front. Encara que darrerament s’ha arribat a acords amb els ajuntaments deutors amb terminis de pagament raonables en cada un dels casos, queden deutes de molta importància pendents impedeixen la fluïdesa en els pagaments que seria desitjable i provoquen interessos de demora.

El pressupost de 2016 ajusta les previsions d’ingressos a la realitat, per la qual cosa ha eliminat conceptes relatius a possibles subvencions com el cas del curs de formació del Projecte Trèvol que, en cas d’obtenir-se, generaria el crèdit necessari amb l’import subvencionat. Tot i això, augmenten els ingressos per l’increment de 170.000 euros de subvenció per part de la Generalitat en els conceptes d’habitatge tutelat, centre ocupacional i, en conjunt, dels serveis socials assistencials. A més, s’ha previst el mínim reconegut pels tècnics del Consorci pel que fa a la compensació pel transport, 80.000 euros, així com les aportacions de Trèvol a través de la seva associació. També l’increment de la dotació pressupostària del PPOS de la Diputació, els ingressos per la cessió de part de la seu de la Mancomunitat al Consorci de Comarques Centrals o la modificació de la venda d’envasos o reciclat permeten compensar les reduccions en les previsions d’ingressos esmentades.

Pel que fa a les despeses, les variacions més importants afecten al pagament dels endarreriments de la paga extra de 2012 als funcionaris en el 50% pendent, així com el PPOS, o les provocades per interessos de demora, financeres i d’amortitzacions de préstecs. La Mancomunitat es manté també a l’espera que el renovat Consorci de Residus assumisca la responsabilitat derivada de l’actuació dels darrers anys i que ha obligat a assumir un nou cost per la modificació contractual en el servei de la concessionària de la recollida de fem així com una demanda de responsabilitat i l’increment dels costos de transport encara hui pendents de resolució.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …