20/06/2024 - 23:49
Més

  La Fiscalia obri diligències d’investigació penal sobre l’ús irregular dels telèfons mòbils municipals a Benigànim

  Altres notícies

  La Fiscalia de àrea d’Alzira ha incoat diligències d’investigació penal sobre el possible ús irregular dels telèfons mòbils municipals a Benigànim per part de regidors del Partit Popular.

  Tal com va demostrar el grup municipal socialista de Benigànim alguns regidors del Partit Popular van efectuar un consum per valor de 9.000 euros entre els mesos de juliol a setembre de 2013, i es van efectuar subscripcions a serveis com “Movilisto” o “SexyTV” amb les línies pagades amb diners públics. Els socialistes van decidir portar l’assumpte a la justícia davant la falta d’informació i d’explicacions convincents per part del govern de Juan Puchades (PP), que ha impedit fer més preguntes en els Plens sobre unes irregularitats contrastades amb documents “perquè si bé és cert que les bonificacions amb la companyia telefònica han permès que la quantitat final a abonar haja estat molt menor, es van esgotar estes bonificacions i es va produir una sèrie d’usos pels què només hem rebut excuses pobres i insuficients”, expliquen els socialistes.

  En concret, s’ha denunciat un consum desmesurat suposadament fet pel regidor del PP Javier Sala, l’ús inadequat per la subscripció durant mesos a serveis que no tindrien res a veure amb la gestió municipal per part de l’alcalde Juan Puchades, el regidor Andrés Moscardó i un funcionari de confiança. Per altra banda també s’ha denunciat l’enviament massiu de sms des del telèfon del regidor Andrés Moscardó a telèfons (o persones) que tampoc tenen a veure amb la seua gestió com regidor. Cal destacar que en tots els casos les irregularitats denunciades haurien estat comeses per regidors i personal vinculat al PP, “ja que ells són els únics que tenen i han tingut estos terminals en tot aquest temps”, recordaven els socialistes.

  L’assumpte era tractat per primera volta al ple de gener d’enguany, quan els socialistes preguntaven per unes subscripcions que apareixien a les factures de telefonia del 2013. Donada la falta d’explicacions clares, els socialistes van demanar les factures completes de telefonia adonant-se de que no s’estava fent un bon ús dels telèfons que utilitzaven alguns dels regidors del govern presidit per Juan Puchades, que han negat en tot moment els fets, atribuint-ho a errades amb la tarifa contractada.

  Els socialistes van tractar d’obtenir detalls en vàries reunions i plens posteriors, “però davant l’apatia i la falta d’interès de Juan Puchades i el seu equip de govern d’aclarir res, ni molt menys demanar o plantejar-se dimissions, i per responsabilitat amb la nostra tasca a l’oposició, ens vam veure obligats a portar l’assumpte a la Fiscalia, que ara ha obert les corresponents diligències d’investigació”, expliquen. El grup socialista considera que els fets denunciats s’adveren mitjançant els documents pertinents, i ara el Fiscal haurà de considerar si tenen transcendència penal.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -