20/04/2024 - 13:55

L’ ESET ONTINET a un pas d’emportar-se una nova victoria VICTORIA

A aquesta jornada l’ ESET ONTINET va rebre a casa al C.B.M Roquette Benifaio, equip que com els ontinyentins necessitava la victòria per no despenjar-se excessivament de la meitat del taulell.

Una setmana més (i ja van moltes aquesta temporada) ontinyentins presentaven nombroses baixes que minvaven la rotació del equip col·legial. Carlos Serrano amb problemes als turmells, Sergio Novoas amb nou problemes amb el genoll operat i Xavi Berjaga amb lo que pot ser una lesió de menisc a falta de diagnosticar.

El partit començava amb un encert envejable del equip visitant des de mes enllà de la línia de 6’60, que era respost amb cistelles elaborades per els blanc-i-blaus. Els 6 triples aconseguits pels de la Ribera, sols en la primera part, feien que l’ ESET ONTINET haguera d’esforçar-se cada vegada més per no perdre el fil del partit i deixar via lliure als visitants per emportar-se la victòria a cada.

Una millora notable en defensa en el segon quart feu possible un millor control del partit encara que no es va aconseguir liderar l’ electrònic durant els primers 20 minuts. Al final de la primera part la diferencia era de 3 punts favorables als visitants (34-37)
    Fou en el tercer quart on aparegueren molts dubtes a la baqueta ontinyentina. Atac rere atac els col·legials topaven amb una forta defensa plantejada per l’equip roget, que aprofitava el desconcert visitant per agafar avantatge en l’electrònic amb cistelles fàcils al contraatac i posant-li molta velocitat al seu joc. Amb sols 1 cistella en joc (la resta foren 8 encerts de tirs lliures) l’ ESET ONTINET no podia agafar el timó partit amb un marcador de 9-14 (43-51 global)

El darrer quart es presentava molt difícil, mentre que el Benifaió depenia essencialment del seu joc exterior, l’ ESET ONTINET començava a trobar el seu equilibri entre el joc de pivots i el joc dels seus efectius exteriors. Aquest equilibri seria una eina fonamental dels deixebles de Fede Cloquell, ja que els permetia disposar de diferents recursos per aconseguir puntuar pràcticament en tots els atacs. Malgrat aquest millor joc dels col·legials, l’equip ontinyentí no es aconseguia donar el cop a la taula que li permetera encapçalar el marcador, fins als darrers 5 minuts.

L’ ESET ONTINET aconseguia ficar-se per primera vegada al partit per davant en l’electrònic i així podia enfrontar els últims minuts amb un xicotet avantatge de +2. Una renda que va ser massa exigua per administrar-la fins al xiulet final. Als visitants no els CLUB MARTINEZ VALLS BÀSQUET FEM BASQUET!!! tremolà el pols en la línia dels tirs lliures, després de l’ intercanvi final de faltes personals per la lluita contra el crono, mentre que els ontinyentins van errar els decisius últims 4 llançament de tir lliure que els haguessin pogut donar la victòria. El marcador final va ser 63-66.

Tot i les importants baixes, l’equip ontinyentí aconseguia enfortir la confiança de l’equip en tots i cadascun dels integrants del mateix, així com la confiança del seu entrenador en cadascun dels jugadors del planter.

Aquesta jornada s’avança el partit al divendres dia 30 de Novembre a les 20:30 degut a la festivitat de la Puríssima a Ontinyent. L’ ESET ONTINET es desplaçarà fins a Calp per disputar el partit corresponent a la jornada 8 front al C.B. IFACH CALPE