Josep Penadés presenta a Albaida “Deliri”, premi de Literatura Eròtica 2015

0

“Tot i que havia tingut el pressentiment que la seua dona l’enganyava des de feia temps, la constatació de la infidelitat no deixa de ser un fort sotrac per a ell”. És el que adverteix Deliri, una novel·la amb els ingredients del gènere eròtic, però presentats d’una manera original i trangressora amb un llenguatge clar i un estil directe.

És la guanyadora del Premi de Literatura Eròtica 2015 i és obra de l’albaidí Josep Penadés, que la presentarà públicament demà divendres a la Sala Gòtica del Palau dels Milà i Aragó. Serà a les 19:30 i comptarà amb les intervencions de Conxa Penadés, catedràtica de Lingüística de la Universidad de Alcalá (UAH) i de Fede Vidal, conseller de Cultura de la Mancomunitat. El professor de biologia i geologia Josep Penadés (1967) és el tercer valldalbaidí en guanyar-lo, després de l’otosí Joan Olivares i l’ollerià Francesc Mompó.

El pròxim 9 de desembre a Quatretonda es donarà a conèixer qui dels 18 aspirants guanya la 22a edició d’un premi únic a Espanya en el seu gènere. Com reconeix Vidal, «malgrat els nombrosos entrebancs que ens hem trobat que ens han obligat a apurar els terminis, hem recuperat l’anualitat i ara toca buscar la complicitat i motivar lectors, autors, llibreries i editorials per tal de rellançar un premi únic a Espanya amb doble mèrit pel fet de ser-ho en valencià». Per a Vidal, «el Premi de Literatura Eròtica forma part de la marca Vall d’Albaida i l’èxit internacional del gènere demostra la seua viabilitat econòmica i literària» alhora que anima els lectors a regalar i regalar-se Deliri perquè, com conclou la sinopsi, “a més de reflectir una València imaginària […] l’autor dibuixauns personatges que recorden figures recurrents de la literatura universal”.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida