Ja es pot gaudir de la nova zona verda de 3.000 m2 adjacent al Pont Nou

Veïns i visitants poden gaudir ja de la nova zona verda de 3.000 m2 adjacent al Pont Nou. Es tracta d’una de les actuacions incloses al projecte “Riu Viu”, plantejat per l’alcalde, Jorge Rodríguez, per tal de transformar l’entorn del riu Clariano de frontera a punt d’encontre.

Jorge Rodríguez, que ha visitat la zona acompanyat pel regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, destacava que “amb Riu Viu volem aconseguir que allò que ha pogut separar físicament el poble es convertisca en un punt d’unió, de trobada, on s’afavorisca l’oci saludable i on a més pugam recuperar el patrimoni que envolta el Clariano. És un projecte transformador que a més dona compliment a una de les demandes votades per la ciutadania al procés Ontinyent Participa, i que en aquest cas concret ha suposat una inversió de 160.000 euros que ha permès convertir aquest tram del llit del riu en un parc amb poc de formigó i molta natura”, assenyalava.

La nova zona verda està ubicada entre el Molí Descals i el Pont Nou i adjacent al nou pàrking de Sant Francesc, amb accés des del final del carrer Músic Úbeda, que inclou 711m2 de recorreguts per a vianants i superfícies pavimentades; 670 m2 d’explanades per a vianants no pavimentades; 1479 m2 de talussos i zones enjardinades, 112m2 d’escales i escalinates, i 50 m2 d’altres elements, per a un total de 3.022 m2. Es compta amb una plaça que serveix de connexió amb la ciutat i per a rebre als vianants des de la Plaça de la Concepció, permetent la contemplació del riu fins el propi llit sense accedir necessàriament a la zona d’esbarjo.

L’equipament i mobiliari inclou bancs, taules de berena i una zona de sorra infantil junt a un espai de jocs, així com enllumenat i una font. La zona d’actuació i el seu entorn concentren una important quantitat de bens amb valor patrimonial de reminiscència industrial, com el Pont Nou, l’antiga fàbrica de Revert, el Molí Descals, l’escorxador o la xumenera industrial de l’antiga fàbrica de Paduana.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es limita a 245 persones simultànies i 980 diàries l’aforament al Pou Clar

L’Ajuntament d’Ontinyent introduirà des del proper 1 de juliol diverses mesures de control i limitacions …