Ontinyent ofereix activitats temàtiques adreçades als adolescents amb el programa “Activa’t”

0

Un any més, els més joves d’Ontinyent tenen el seu espai socioeducatiu amb el programa Activa’t, el projecte, dirigit als adolescents d’entre 12 i 16 anys està organitzat pel Consell Local de la Joventut d’Ontinyent amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat. El programa intenta fer moure els joves per Ontinyent, un objectiu que es porta a terme a través d’activitats variades que s’engloben en 5 blocs temàtics: tallers relacionats amb la creació, l’esport, la natura, la participació i la cultura.

La regidora de Joventut, Katty Ushiña, el President del CLJO, Natxo Mollà i el coordinador del projecte, Casimir Romero, visitaven hui una d’estes activitats. “Des de l’Ajuntament d’Ontinyent creiem que és important oferir programes alternatius d’oci i formació al període estiuenc adreçats als adolescents de la ciutat; volem donar-los l’enhorabona perquè Activa’t compleix amb aquest objectiu i es consolida amb aquesta tercera edició”, comentava Ushiña.

Activa’t té com a punt d’encontre el CLJO. Des d’ací es dirigeixen les activitats programades cada dia amb un horari de 10h a 14h de dilluns a divendres durant el més de juliol. Al primer bloc, “ACTIVA’T CREANT”, els joves deixen lliure la seua imaginació amb la creació de curtmetratges, programes de ràdio o tallers fotogràfics. Al segon bloc, “ACTIVA’T AMB L’ESPORT”, es visita el poliesportiu municipal per realitzar jocs aquàtics i esportius on es fomenta un estil de vida saludable a través d’una bona alimentació i una activitat física moderada. En “ACTIVA’T AMB LA NATURA” es realitzen rutes, tallers i jocs d’orientació per conèixer en primera mà els espais naturals que envolten la nostra ciutat.

Pel que fa a “ACTIVA’T PARTICIPANT” es pretén que els joves coneguen, s’impliquen i puguen participar en les diferents associacions de la ciutat amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament local. “Tot allò que es porta a terme al projecte és decisió dels joves que, a través d’assemblees, van donant-li forma al programa. D’aquest mode els adolescents desenvolupen el raonament crític a través de la participació col·lectiva”, comentava Casimir Romero, coordinador d’Activa’t. Per últim trobem “ACTIVA’T AMB LA CULTURA” on es porten a terme visites, gimcanes i tot allò necessari perquè el jove conega el patrimoni històric i cultural d’Ontinyent. “Són ja 3 anys oferint als joves d’entre 12 i 16 anys un oci al període estival que funciona i evoluciona positivament com queda reflectit amb l’èxit d’aquest tercer any”, sentenciava el President del CLJO, Natxo Mollà.

Publicitat