04/12/2023 - 1:32
Més

  Història i fantasia es barregen en l’espectacular Entrada d’Ontinyent

  Altres notícies

  Recreació històrica i fantasia es barrejaven aquest divendres en una espectacular Entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent. Dansa, teatre i música s’integraven amb carrosses, exhibicions i el pas dels festers per un recorregut ple d’espectadors, entre els quals per primera volta un President de la Generalitat Valenciana: Ximo Puig, acompanyat en tot moment per l’alcalde i President de la Diputació, Jorge Rodríguez, no es perdia l’arrencada de l’entrada cristiana per a posteriorment presidir una tribuna d’autoritats on també acudien altres destacades personalitats com els Consellers de Sanitat i Economía, Carmen Montón i Rafael Climent.

  Milers de persones omplien els seients que abarrotaven tot el recorregut de l’Avinguda Almaig, l’Avinguda Daniel Gil i la Plaça de la Concepció, per contemplar en primer lloc una capitania Cristiana de la comparsa Contrabandistes, ambientada en la lluita de principis del segle XIX contra els invasors de França. L’emulació de combats en armes de foc, espectacles eqüestres i molt de colorit al ritme de pasdobles predominaven en un boato que tancava el capità Vicente Marrahí sobre una gran carrossa.

  La desfilada de les comparses de l’exèrcit cristià la tancava el boato de l’ambaixada dels Marineros, amb una ambientació netament lligada a la mar, tant per les carrosses de vaixells com per un espectacular ballet ple de color on estaven representats sirenes, peixos o una gran serp marina, per a tancar amb una nau dirigida per l’ambaixador José Vizcaino i la banderera Mª Carmen Martínez.

  Ja per la nit, la desfilada del bàndol moro l’obria la capitania dels Abencerrajes, que recreava les lluites pel poder en l’Emirat de Granada, amb colorits ballets i molta interacció amb el públic, per tancar amb dos elements molt ontinyentins: l’aigua del Clariano i el Pont Vell en forma d’una carrossa on el capità José Galiana era acompanyat per la seua dona i la seua filla. La desfilada dels moros la tancaven l’ambaixada dels Taifes, on es recuperava la història dels primers reis de taifes en València, que s’encarregaren d’administrar l’aigua de l’horta Valenciana i de crear l’organisme que derivaria en el tribunal de les aigües.

  Espectaculars ballets, cridaners maquillatges i originals carrosses eren coronades per una gegantesca taràntula que resultava morta al final d’una de les coreografies, que precedia l’arribada de Paco Micó i Jordi Martí, ambaixador i banderer, representant a Mubarak i Muzaffar, administradors de les sèquies de València.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -