L’Ajuntament d’Ontinyent està finalitzant diverses millores de seguretat en el Camí de La Farola, on principalment s’ha recuperat una cuneta de 152 metres de llargària que es trobava en mal estat. L’actuació forma part del pla de reparacions en què l’Ajuntament està invertint 160.574 euros en 7 camins del terme municipal, comptant amb una subvenció al 50% del Ministeri de Política Territorial del Govern d’Espanya per a vies afectades per la DANA de la tardor de 2019.

El regidor de Serveis Municipals i Camins Rurals, Manuel Cuesta, explicava que “es tracta d’obres amb les què continuem reparant els camins afectats per la DANA. Es va donar prioritat als camins que havien quedat intransitables, i ara amb esta ajuda del Ministeri estem continuant millorant la seguretat i comoditat de les persones usuàries”, explicava.

En aquest cas, la recuperació de la cuneta al tram comprés entre les vies del ferrocarril i la intersecció amb l’entrada la a urbanització “la Galàxia” ha permès crear una nova cuneta de secció triangular, amb 150 centímetres d’amplària i 45 de profunditat, que permetrà aconseguir una adequada evacuació de les aigües de pluja i evitar danys en futurs episodis de fortes pluges. La intervenció ha tingut un cost de 25.832 euros i s’ha executat a les últimes 3 setmanes.

Al marc d’aquest pla d’obres cofinançades pel Ministeri, a més del Camí de La Farola, va a actuar-se en el ramal 3 del Camí de la Font Santa; Camí de la Ponceta; Camí Vell de Biar; ramal 8 de la Senda dels Cinc Germans; camí de Mossén Conca i camí d’accés al Pont de l’Abellar. Estes actuacions se sumen a les ja executades des de la DANA en altres 25 camins del terme, amb una inversió acumulada que ja supera el milió d’euros.