19/07/2024 - 8:24
Més

  Finalitza la renovació de l’enllumenat del Carrer Major d’Ontinyent

  Altres notícies

  “Suma’t al Carrer Major” , el pla de dinamització municipal d’aquesta cèntrica via que conformen els carrers de Gomis i Maians, ha vist finalitzada la renovació de l’enllumenat i inclou per a aquest cap de setmana una activitat de carrer en forma de contacontes itinerant.

  Respecte de la substitució de les 57 luminàries de vapor de sodi existents per altres tantes LEDs de baix consum, el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, ha explicat que tot i haver-se invertit al voltant de 50.000 euros en l’actuació, aquesta “va a ser rentable econòmicament, ja que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ens va concedir una subvenció de 36.000 euros, i la part a pagar l’Ajuntament la podrem amortitzar en pocs anys, ja que les noves luminàries ofereixen més rendiment amb menor potencia i consum”, explicava.

  En concret, els nous punts de llum suposen un consum inferior en un 50% al de les anteriors, passant la potència emprada dels 100 wats actuals a 26 i 39 wats segons el punt. Jaime Peris explicava que a més, “les característiques de les noves luminàries de llum blanca càlida millorarà la reproducció cromàtica, amb el que la percepció per als vianants serà de que es veuen millor els colors i hi ha més llum”, explicava. Les bombetes de vapor de sodi retirades, però encara funcionals, seran reutilitzades en altres punts de la xarxa pública d’enllumenat, amb l’objectiu d’obtenir el màxim estalvi i grau d’eficiència possible.

  Pel que fa a l’activitat d’animació de carrer prevista per a aquest dissabte de 19:00 a 20:00 hores, es tracta de “Rodacontes”, un contacontes itinerant de la companyia Ameba que avançarà carregat d’històries des de la Plaça Major fins a la Plaça de la Concepció amb cançons, música, jocs i interacció amb el públic. El regidor de Política Económica, Pablo Úbeda, ha tingut paraules d’agraïment per als comerciants que han volgut participar a “Suma’t al Carrer Major” col•locant elements decoratius que romandran durant les properes setmanes, “una mostra d’eixe treball conjunt tan necessari i important per a assolir l’objectiu comú que tenim: aconseguir que el Carrer Major recupere la vitalitat que va tenir al seu dia”, assenyalava.

  La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, avançava explicava que a partir de maig es comptarà al Carrer Major amb activitats mensuals i específiques com les incloses al programa “Cultura de barri” o el Festival de Circ i Teatre. Gandia recordava que a més a més des del consistori s’està animant a les entitats i associacions a fer activitats en esta via.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -