09/12/2023 - 19:22
Més

  Es reprenen les obres públiques al Museu Tèxtil i el nou local d’AFAO

  Altres notícies

  Les principals obres públiques que s’havien vist aturades per la crisi del COVID-19 han tornat ja a l’activitat, com la creació del Museu del Tèxtil que s’ubicarà a l’antiga fàbrica de Revert i l’adequació del nou local d’AFAO al barri de Sant Rafel. A més a més, la Generalitat Valenciana també està duent a terme amb normalitat les obres de construcció del nou Hospital als terrenys prèviament cedits pel consistori ontinyentí a la zona del dipòsit duaner-Casa Balones.

  El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que en tots els casos, l’afectació sobre les dates de finalització previstes «donades les circumstàncies, és mínima. Parar 15 dies o un mes en obres de gran calat és una situació que ordinàriament ja es pot donar per altres motius, i donada la bona marxa que portaven les obres, podem dir que a penes ha afectat». El regidor incidia en què en tots els casos les tasques comporten la presa de les pertinents mesures de seguretat en atenció al COVID-19, tot recordant que «l’Ajuntament va parar les obres abans inclús que ho decretara el Govern d’Espanya, i si en algún moment haguerem de tornar a pausar-les, ho faríem», assenyalava.

  Al cas de les obres del Museu del Tèxtil, que es preveu que estiguen finalitzades abans del mes d’agost, plantegen aquest com a un nou contenidor polivalent per al programa museístic, amb una superfície edificada de 550 m2, un xicotet semisoterrani de 65 m2 i la urbanització de la parcel·la adjacent de 1.300 m2 amb arbrat i mobiliari urbà per “esponjar” la zona. Les obres, que arriben després de la fase prèvia de demolició executada amb 150.000 euros per l’Ajuntament, estan sent realitzades per la firma local Construcciones Mancebo González, SL, amb un pressupost de 796.180 euros, dels quals 700.000 estan subvencionats per la Generalitat Valenciana i la resta per l’Ajuntament d’Ontinyent, que també assumeix els costos de les direccions tècniques de l’obra.

  Les obres del local d’AFAO, que també es preveu que estiguen a punt entre els mesos de juny i juliol, s’executen a un local de 800 m2 que era propietat de l’Hospital de Beneficència al barri de Sant Rafel i que va adquirir l’Ajuntament per 120.000 euros. El Govern de Jorge Rodríguez va aconseguir una subvenció de 190.000 euros de la Diputació de València per a les obres que s’estan executant, i que contemplen l’adequació del 50% de la superfície adquirida, un total de 380m2 que es destinarà als 50 usuaris dels tallers de memòria d’AFAO i oferirà un nou servei d’atenció inicial a les 60 persones en llista d’espera per al Centre de Dia Caixa Ontinyent.

  Des de la regidoria de Camins, Manuel Cuesta anunciava que als propers dies també van a reprendre’s altres obres de menor calat relatives sobretot a millores en camins, com ara el Camí Real de Gandia o Camí de La Casa El Fondo, asfaltades per l’Ajuntament i el veïnat d’estes zones; així com reparacions a Camí de Caputxins i altres.

  Les obres de l’hospital continuen avançant
  Pel que fa a les obres del nou hospital que està executant des de fa ara un any la multinacional OHL amb un pressupost de 30 milions d’euros de la Generalitat Valenciana, manté els seus terminis d’execució, que des del propi Govern Valencià es fixava a mitjans de 2022. El futur centre sanitari d’Ontinyent tindrà sis plantes, de les quals dues seran soterranis. Entre altres serveis assistencials, comptarà amb una àrea de Maternitat enfocada al part humanitzat, cinc quiròfans i 80 llits, a més d’un Hospital de dia Mèdic-Quirúrgic. També hi haurà una àrea de Danys Cerebrals pionera a les comarques centrals, que permetrà atendre pacients derivats no sols del propi departament Xàtiva-Ontinyent, sinó de localitats com Alcoi o Gandia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -