El termini d’execució de les obres subvencionades per l’ARRU s’amplia a final de 2019

El termini d’execució de les obres subvencionades pel programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana) en Ontinyent s’amplia en un any més. Es tracta de la segona ampliació del programa gestionat per la Direcció General d’Habitatge que gestiona Rebeca Torró, que suposa la injecció de fins a 3’1 milions d’euros en millores a 65 vivendes de la zona més degradada del centre històric d’Ontinyent, entre Ministeri, Generalitat, Ajuntament i propietaris.

Inicialment els treballs aprovat devien de tenir les tasques de restauració finalitzades al llarg de 2017, però la pròpia Torró anunciava l’any passat en Ontinyent que una pròrroga al Pla Estatal de Vivenda permetia ampliar el temps a les persones beneficiàries per a executar les obres, un temps que ara es torna a prorrogar d’acord amb allò que es contempla al Pla Estatal de Vivenda 2018-2021, amb l’objectiu d’oferir les màximes facilitats als propietaris.

Cal recordar que en virtut del conveni signat per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, s’està realitzant la rehabilitació de 59 habitatges (amb obres com la recuperació d’elements estructurals de l’edifici, millora de l’accessibilitat o adequació d’elements comuns) i l’edificació d’altres 6, en una àrea d’actuació que comprèn 22 illes i 560 parcel·les situada principalment als barris de Raval-Poble Nou i La Vila, la zona més degrada del centre històric d’Ontinyent.

A més a més, al conveni s’inclou la realització d’obres de reurbanització per part de l’Ajuntament, que ha executat en aquest sentit les recentment inaugurades millores a la nova plaça situada front el CFPA Sant Carles i al carrer Tomás Valls. Per a l’execució d’aquest pla de rehabilitació la inversió ascendeix a un total de 2.263.928 euros, aportats entre 2015, 2016 i 2017 pel Ministeri, la Generalitat, el consistori i els particulars, als que s’afegia una anualitat per a 2018 de 684.917 euro,s dels quals el Ministeri de Foment aporta 474.817 euros i la Generalitat Valenciana altres 210.000 euros.

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, recordava que “les facilitats que s’estan donant en Ontinyent per rehabilitar son màximes, i prova d’això és que anem a superar els 5’8 milions d’euros en obres de rehabilitació al periode 2016-2018 gràcies als diversos programes posats en marxa per promoure estes actuacions”. Entre estos programes es troben a més de l’ARRU el programa “Ontinyent Rehabilita”, que des de 2016 ha registrat prop de 200 solicituds i atorgat 973.000 euros d’ajudes municipals; o altres línies d’ajudes a la rehabilitació impulsades per la Direcció General d’Habitatge, com El Pla Renhata, (que inclou ajudes per a la reforma de cuines i banys); o el Programa de Rehabilitació Edificatòria, Eficència Energètica i Accessibilitat, inclosa dins d’un Pla Estatal per fer aquest tipus d’actuacions.

Peris incidia en què “el Govern d’Ontinyent va ser pioner en l’aposta ferma per la rehabilitació d’habitatges amb el pla municipal posat en marxa en 2013. Ara, amb la inestimable ajuda de la Conselleria i especialment de la Direcció General d’Habitatge, podem dir en veu alta que estem registrant el major impuls que es recorda a la rehabilitació i regeneració urbana en la ciutat”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …