El president de la Diputació visita la cooperativa hortofructícola Cofrudeca de Bèlgida

0

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest matí Bèlgida, on ha sigut rebut per l’alcalde de la localitat, Diego Ibáñez, per inaugurar la pista poliesportiva que ha sigut finançada amb la col·laboració de 50.000 euros corresponents al conveni signat amb la Diputació de València.

Durant la seua visita a Bèlgida, el president ha visitat la Cooperativa Cofrudeca, on treballen 230 empleats, 116 d’ells en el magatzem i 114 en el camp. Aquesta cooperativa, segons el president de la Diputació, “és un exemple de creació d’ocupació, especialment en els municipis d’interior, i mereix el suport de totes les institucions públiques”.

Cofrudeca ha apostat pel tractament amb productes biològics dels fruits que cultiva i distribueix. De cítrics ja es tracten biològicament 11 dels 13 milions de quilos que es treballen en la cooperativa, quedant només 2 milions amb tractaments convencionals. Respecte a la fruita d’estiu, de la qual produeixen 2,1 milions de quilos anuals, destaca l’increment de producció de caqui, que arriba al milió i mig de quilos.

Després d’aquesta visita, Jorge Rodríguez s’ha desplaçat junt amb l’alcalde de Bèlgida, a veure l’estat de les obres de renovació de voreres i de la xarxa d’aigua potable de la plaça de l’església, per import de 50.000 euros, que s’emmarquen dins del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València.

A més, Jorge Rodríguez ha signat hui en el llibre d’honor de l’ajuntament, en ser la primera vegada que visita aquesta localitat en qualitat de president de la Diputació.