El President de la Diputació proposa incentivar la modernització dels polígons industrials

0

El President de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha proposat al Conseller d’Economia, Rafael Climent, la posada en marxa d’un Pla per Modernitzar els Polígons Industrials Valencians, que seguiria els plantejaments de la línia de treball encetada en aquest sentit a Ontinyent. Aquesta idea va ser tractada a la reunió que Climent i Rodríguez, mantingueren ahir, fixant-se com a objectius la data de 2016 i la participació tant de les diferents administracions com de les associacions empresarials.

El President de la Diputació plantejava al Conseller d’Economia la posada en marxa d’esta línia d’ajudes en comprovar, des de la seua experiència com a alcalde, que les mancances en infrastructures són a sovint la principal dificultat que tenen les empreses per instal·lar-se als polígons industrials, el que ha provocat que siguen molts d’estos espais els que es troben obsolets i/o desaprofitats a hores d’ara.

Per tant, la idea suposaria apostar per la modernització dels polígons actuals per davant d’obrir-ne de nous, promovent la col·laboració públic-privada per a la seua modernització. A la província de València podrien participar totes dues administracions i els propis ajuntaments, a l’igual que s’ha fet en altres iniciatives com el Pla d’Instal·lacions Esportives o el Pla d’Ocupació Conjunt. El conseller, que ha vist la idea amb bons ulls, assenyalava que esta línia d’ajudes també es podria estendre a la resta de la Comunitat Valenciana amb una línia específica per als municipis.