El Govern d’Ontinyent acusa al PP de voler que el superàvit es destine als bancs i no a les persones

El Govern d’Ontinyent ha acusat al PP de Filiberto Tortosa de voler que el superàvit municipal de 2012 es destine als bancs i no a les persones, després que els populars hagen presentat un recurs contra l’acord plenari que permet invertir la major part dels 1’2 milions d’euros en generar activitat econòmica a la ciutat.
L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que compareixia hui en roda de premsa acompanyat pels primers i segon tinents d’Alcalde i portaveus de COMPROMÍS i PSPV-PSOE, Josep Francés i Rebeca Torró, anunciava que “no anem a permetre que per un capritx de Tortosa i el PP es dinamite el futur d’aturats i empreses” i que, per tant, es va a desestimar la reclamació del PP contra l’acord plenari del passat 18 de juliol, que per iniciativa del Govern d’Ontinyent va aprovar una modificació de crèdits per fer possible accions generadores d’ocupació a la ciutat.

Cal recordar que el propi Jorge Rodríguez va defensar el passat mes de gener a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que el superàvit dels ajuntaments d’Espanya es puguera destinar a generar ocupació, i que en abril el propi ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va confirmar que anava a modificar-se la Llei d’Estabilitat Pressupostària per tal que els municipis que havien fet bé el seu treball pugueren reinvertir el superàvit en inversions per beneficiar els ciutadans.

Josep Francés incidia en què per a ajudar als que ho necessiten quan més ho necessiten “no es podia esperar més” a que l’anunci de Montoro es fera realitat, mostrant la seua “sorpresa” perquè Filiberto Tortosa i el PP d’Ontinyent “desprès de tancar tots els seus anys al govern amb forats de fins a 2’8 milions d’euros, ara vullguen impedir que el Govern d’Ontinyent, després d’haver amortitzat 4 milions d’euros en dos anys, no puga destinar el superàvit aconseguit en 2012 a ajudar a les persones”.

El regidor d’Hisenda incidia en aquest sentit en què el PP “és un exemple de mala gestió allà on governa, generant un dèficit històric, i el fet que ara impugnen que el superàvit aconseguit a Ontinyent amb molt de treball és inqualificable”. Francés recordava que l’Ajuntament disposa d’aquest superàvit “per l’esforç realitzat en la gestió d’aspectes com la despesa corrent, el personal o les subvencions, un esforç al qual s’ha implicat tota la ciutat i que ara s’ha de reinvertir en la ciutat, i no en els bancs. La postura del PP és la d’una oposició destructiva”, assenyalava.

Rebeca Torró, per la seua banda, recordava que entre les accions a que el Govern d’Ontinyent pretén destinar el superàvit està el retorn del reten de la  Policia Local al casc urbà; l’adaptació de l’edifici de l’antic ajuntament per fer-lo accesible; la posada en marxa d’ajudes a particulars per a rehabilitar cases del casc antic; la posada en marxa de l’Alberg Perú o del Pla d’Ocupació promogut per la Generalitat Valenciana i la Diputació, “eixa és la intenció del Govern d’Ontinyent, seguir invertint en la gent i en millorar Ontinyent”.

Aquest acord va obtindre els vots favorables del Grup Socialista, Compromís i EU, però, assenyalava Torró, “el Partit Popular de Filiberto Tortosa va votar en contra de forma incoherent, perquè ens havien demanat que adaptàrem l’antic edifici de l’ajuntament i que ens adherirem al Pla d’Ocupació de la Generalitat i de la Diputació, però quan anem a dotar de diners per fer-ho possible, van votar en contra només per seguir les ordres del seu partit, tot i que això supose deixar a la gent a l’atur. El PP sempre es posa al costat dels que mes tenen, son el Govern de la financiació il·legal i els finiquitos en diferit, dels imputats, dels sobres i dels corruptes. Al costat d’eixe Govern es posa Filiberto Tortosa”.

Jorge Rodríguez assenyalava finalment que al Govern d’Ontinyent “no ens perdonariem fer tot allò possible per ajudar als que més mal ho estan passat”, fent una crida a la responsabilitat, “a fer política i no al politiqueo, a treballar per la ciutat i no per els partits. Sempre estarem al costat d’aquells que es posen a disposició del treball per la ciutat, però aquells que vullguen torpedejar el futur de la ciutat van a trobar-se amb la nostra oposició frontal”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Ix a licitació l’organització i distribució de les instal·lacions de la Fira de Novembre

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a licitació la gestió, organització i distribució de les instal·lacions, atraccions …