Aquest dijous, al voltant de les 13 hores Enrique Brotons i Pep Mollà arribaven a la Plaça Major d’Ontinyent després de tres jornades de marxa a peu pels camins de les comarques de L’Horta, la Costera i la Vall d’Albaida. El regidor d’Esports, Pepe Pla, acompanyat per membres de les dues organitzacions, donava la benvinguda a aquests dos voluntaris.

El dimarts, 5 de maig, a les huit del matí, iniciaven, des de la plaça de Sant Agustí, a València, la primera de les tres jornades programades per recorre a peu la distància que hi ha entre la capital de la Comunitat i Ontinyent, localitat de residència d’aquests dos voluntaris. Al llarg d’aquests tres dies han rebut . el suport logístic del grup d’amics “Dijous, Dijous”, també residents a la capital de la Vall d’Albaida. Amb aquest acte simbòlic volen compartir l’esforç i treball de totes aquelles persones que, des de la seua realitat individual i personal, s’esforcen per fer possible un món diferent des de la seua singularitat

CEPIVALL i Escoles Solidàries coincideixen en el treball per la integració de les persones amb  necessitats educatives especials. La primera porta a terme la seua tasca a nivell local  i comarcal  mitjançant l’esport, principalment, i la segona  realitza activitats de sensibilització ací, per poder facilitar la incorporació al món de l’educació d’estes persones, des del programa d’Educació Inclusiva, allà, a Ixcan (Guatemala).

Davant d’aquesta confluència van decidir ajuntar les nostres forces per a fer palès una realitat que, amb diferent situacions, incideix en la nostra societat i als països emergents. És per això que un grup de persones sensibilitzades per aquesta situació han decidit fer visibles aquesta realitat i unir esforços per aquesta causa a través de l’esport, concretament de la marxa reivindicant que l’educació és la clau de la llibertat de les persones i dels pobles, i, a més, un dret fonamental de tot xiquet i xiqueta.