Diputació, Ajuntament i UV acorden invertir 1,1 milions en infraestructures esportives i universitàries a Ontinyent

0
Universitat de València, Diputació de València i l'Ajuntament d'Ontinyent firmen un conveni per destinar 1 milió d'euros per la millora del poliesportiu d'Ontinyent. Foto de Jordi Casanova

El President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la 1ª tinent d’Alcalde d’Ontinyent, Rebeca Torró, i el Rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, han signat hui un acord pel qual les tres entitats invertiran un total de 1’1 milió d’euros en infrastructures esportives a la ciutat.

En concret, la Diputació destinarà 400.000 euros per la renovació integral de la pista d’atletisme del poliesportiu, una obra a la que l’Ajuntament aportarà altres 200.000 euros, i la UV aportarà al voltant de 500.000 per condicionar la planta que restava buida de l’edifici del Campus Universitari d’Ontinyent (amb 911m2) per a usos esportius.

A l’acte de signatura, al qual estava també present la diputada d’Esports, Isabel García, Jorge Rodríguez i Esteban Morcillo coincidien en destacar l’acord com a “un pas essencial perquè Ontinyent seguisca creixent com a ciutat universitària i esportiva”. El també alcalde d’Ontinyent assenyalava que “des de l’Ajuntament veiem com una prioritat absoluta renovar la pista d’atletisme, una demanda històrica dels clubs locals davant l’estat d’una pista que estava amortitzada i requeria de millores. Esta necessitat era ara més gran tenint en compte la presència de la titulació de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a Ontinyent, i ara gràcies a aquest acord podrem donar resposta”, manifestava.

Foto de Jordi Casanova
Foto de Jordi Casanova

Esteban Morcillo posava de relleu per la seua banda que “l’esperit de les institucions es veuen en les inversions que fan, i ara amb aquest recolzament econòmic les parts implicades estem expressant que volem seguir avançant en un camí al que col·laborem colze a colze per repercutir allò que sabem en la societat, una societat on el projecte educatiu volem que siga una prioritat”. El rector incidia en l’especial lligam entre la Universitat de València i la ciutat d’Ontinyent, recordant l’atorgament de la medalla d’Or del consistori a la UV, i el treball que es ve fent als últims anys per augmentar la presència de la institució educativa en tot tipus d’iniciatives de la mà del vicerectorat de participació i projecció territorial.

La diputada d’esports, per la seua banda, explicava que l’aportació de la corporació valenciana forma part del Pla d’Inversions Esportives que s’ha posat en marxa per atendre les necessitats de manteniment d’instal·lacions, posant de relleu el fet que l’acord involucre a la Universitat de València, “pel que suposa d’aprofundir en les sinèrgies entre esport i educació, és important que avancem junts i es un orgull”, assenyalava.

Publicitat