Ahir 23 de maig es va celebrar a Ontinyent la sessió constitutiva de la Comissió Executiva del CCV després que el passat 28 d’abril es reprendrà l’activitat del Consorci. La comissió Executiva presidida per Toni Francés està formada per 12 membres de tots els partits polítics.

En aquesta primera reunió s’han acordat qüestions al voltant del funcionament del CCV, com encarregar actualitzar la documentació econòmica financera que no es presenta davant el Ministeri i la Sindicatura de Comptes des del 2005, la periodicitat de les sessions, etc.

A les setmanes vinents el president es reunirà amb el Director General d’Administracions Públiques, Toni Such, a qui vol traslladar-li la necessitat de què la llei de mancomunitats que prepara el Govern Valencià incloga la figura del Consorci, i amb la Directora General de Fons Europeus, Míriam Fernández, per conéixer de primera mà els projectes europeus als quals puga optar el consorci.

Francés explica: «Ens posem a treballar, de valent, en el Nou Consorci de les Comarques Centrals amb la creació de la Comissió Executiva. Tenim un gran equip així que estic segur que veurem resultats d’ací a poc temps. A les Comarques Centrals ja hi ha projectes en marxa de col·laboració entre diferents municipis amb èxit però ens queda molta feina per a fer així que les pròximes setmanes serà el moment de les entrevistes amb altres administracions per a presentar el nou Consorci i tractar temes concrets, sobretot, d’infraestructures i projectes europeus».

El president Toni Francés ha explicat als membres de l’executiva projectes de cooperació en marxa al territori de les Comarques Centrals, com la recuperació de la via verda Gandia-Alcoi, el projecte d’Àrees Industrials de Qualitat en el que treballen Ontinyent, IBI i Alcoi, o el projecte de Coworking intermunicipal en el que estan col·laborant poblacions de les Comarques Centrals.

L’executiva ha donat llum verda a la comissió de reforma dels estatuts que estarà presidida pel regidor de Guanyar Alcoi, Cristian Santiago, i que tractarà a més de l’actualització dels estatuts d’acord amb la nova normativa, la incorporació de nous municipis i entitats, tenint ja la sol·licitud d’incorporació de l’Ajuntament de Tavernes i la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat.