12/04/2024 - 14:14
Més

  Concert commemoratiu 350 aniversari de la construcció ermita de Sant Esteve

  Altres notícies

  Dins del programa d’activitats culturals programades des de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve amb motiu de la celebració del 350 aniversari de la construcció de l’ermita, el passat diumenge 5 de juny va tindre lloc al Teatre Echegaray el concert commemoratiu a càrrec de la Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent sota la direcció de Saül Gómez Soler.

  El programa del concert va incloure diferents composicions dedicades al foc, les tempestes i la muntanya. El foc, en homenatge a la foguera que s’encén des de temps immemorial al paratge de l’ermita. Les tempestes, que van ser l’origen de la construcció de l’ermita per tal de protegir les collites dels llauradors que s’encomanaren al Sant per a aconseguir la seva protecció front les pedregades que feien malbé les collites. Finalment, la muntanya, en homenatge al lloc on està enclavada l’ermita.

  Es van interpretar peces des del Barroc fins la música contemporània incloent obres de  Georg Friedrich Händel, Manuel de Falla, Ludwing van Beethoven, Antonio Vivaldi, Peer Gynt i Modest Músorgski.

  Tancava el programa l’estrena d’una obra composada, pel compositor ontinyentí i Director titular de la Orquestra Caixa Ontinyent, Saül Gómez Soler,  anomenada “Avern” que ha estat encarregada per l’Associació de Llumeners de Sant Esteve. Es tracta d’un poema descriptiu al voltant de l’ermita de Sant Esteve d’Ontinyent estructurat en cinc parts: el paratge, l’avern, l’oració, la tempesta i la festa, mitjançant les quals el seu autor  narra musicalment tot allò que envolta l’ermita i la seva tradició.

  La composició presentada va arrancar forts aplaudiments per part del nombrós públic assistent que va gaudir de la magnífica interpretació duta a terme pels joves músics de l’Orquestra Caixa Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -