11/12/2023 - 9:23
Més

  Compromís per Ontinyent demana que l’Ajuntament se sume a la moció en defensa del Dret civil valencià

  Altres notícies

  Compromís per Ontinyent ha demanat en un comunicat que Ontinyent se sume als ajuntaments que reclamen la retirada immediata dels recursos d’inconstitucionalitat contra el dret civil valencià:

  “Amb l’aprovació del primer Estatut d’Autonomia, es feia alguna referència al dret civil valencià, però no va ser fins al 2006 amb la reforma de l’Estatut, quan de forma decidida es va recuperar la competència del dret civil.

  Tant amb el govern de Zapatero com ara amb el govern de Rajoy, s’han recorregut les lleis del dret valencià fins al punt que, en el mes d’abril del 2016, el Tribunal Constitucional declara inconstitucional i nul·la la Llei de Règim Econòmic Matrimonial Valencià del 2007 (LREMV).

  El Govern de la Generalitat va legislar en 2011 la Llei de Custòdia Compartida, en 2012 la llei Unions de Fet (ja recorregudes per l’estat) i, en 2013, la Llei de Contractes i altres relacions jurídiques agràries. No retirar els recursos d’inconstitucionalitat contra aquestes normes suposaria una mesura discriminatòria respecte a altres territoris de l’estat que exerceixen aquesta competència autonòmica com són Navarra, Aragó, Euskadi i Catalunya.

  Per aquesta raó, Compromís per Ontinyent demanem que la corporació ontinyentina se sume als ajuntaments que reclamen la retirada immediata per part del govern estatal dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià, ja que considerem discriminatòria aquesta acció del govern central respecte d’altres comunitats”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -