28/11/2023 - 14:28
Més

  Un bomber d’Ontinyent inventa una ferramenta per agilitzar l’excarcelació de ferits

  Altres notícies

  Un bomber del Consorci Provincial de Bombers de València, del parc de d’Ontinyent, ha inventat i patentat una ferramenta que permet estabilitzar vehicles sinistrats i facilitar l’excarceració de víctimes atrapades entre la ferralla, de forma més ràpida i segura per a la víctima. El sistema rep el nom de SEC, Sistema d’Estabilització Constant.

  Raimon Bordería i el seu soci Rubén Ferrer han desenvolupat aquest sistema que consisteix en quatre punts de suport, un per col·locar al costat de cadascuna de les rodes i que, de manera autònoma estabilitzen el vehicle encara que vagi reduint el seu pes.

  Segons ha explicat Raimon Bordería, “actualment els bombers utilitzem unes falques de fusta per estabilitzar el vehicle i procedir a l’excarceració de les víctimes. Però conforme eliminem material del cotxe, extraiem portes o altres parts, cal tornar a estabilitzar l’estructura. Segons el nostre protocol podem estabilitzar fins a 3 vegades però cada vegada que ho fem paralitzem l’operació de rescat i tot el moviment que fem es trasllada a la víctima”. Segons Bordería “En una empresa, el temps que perds en una operació es tradueix en pèrdua de diners, en el nostre treball la pèrdua de temps, es tradueix en pèrdua de vides”.

  Raimon Bordería, ha confiat en els laboratoris d’AIMME per realitzar les corresponents proves estàtiques, d’una banda de compressió per comprovar l’estabilitat estructural de l’instrument, i per una altra de flexió, per comprovar la seva posició més desfavorable de treball.

  Segons els informes elaborats per l’Institut Tecnològic Metalmecànic cadascun dels quatre dispositius que es col·loca a les rodes pot suportar més de 700 quilos de pes. Així, amb aquestos informes i la la conformitat europea a través de la Marca CE, el Sistema d’Estabilització Constant (SEC) s’utilitzarà per primera vegada en una competició oficicial aquesta mateixa setmana. Els dos equips d’excarceració, que representaran al Consorci Provincial de Bombers de València en la X Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit que es celebrarà a Bilbao, competiran amb la nova eina, així com els efectius de l’equip d’Almansa i de l’equip del Consorci d’Alacant.

  El SEC ha despertat l’interès dels serveis sanitaris i del ministeri de Defensa. En el primer cas, Raimon Bordería explica que “els bombers no actuem en tots els accidents. Hi ha ocasions en què són els serveis sanitaris que han de fer rescats i aquesta eina es pot incorporar a les ambulàncies “. El bomber d’Ontinyent també ha confirmat que s’han posat en contacte amb ell des de l’Escola de Seguretat Viària Militar de l’Acadèmia de Saragossa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Èxit i Desafiaments per al Club Natació Ontinyent al Trofeo Internacional Castalia Castellón 2023

  Aquest cap de setmana passat, l'entusiasta equip infantil i absolut del Club Natació Ontinyent va viure una experiència emocionant...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -