CC.OO. convoca una concentració de treballadores de neteja d’instituts de la Vall d’Albaida

A continuació s’ofereix la nota de premsa emesa per CC.OO. Comarques Centrals on s’explica la situació dels serveis de neteja del instituts de la Vall d’Albaida i la convocatòria d’una concentració a Ontinyent:

El servei de neteja dels instituts de la Comunitat Valenciana va ser adjudicat el passat 1 de juliol a diverses empreses, amb la característica comuna d’haver rebaixat el pressupost en més del 20% de mitjana en la licitació.

Entre les empreses adjudicatàries esta FERROSER, a la qual se li va adjudicar el lot VL-8 que es correspon amb els instituts situats en la comarca de la Vall d’Albaida que han acomiadat i modificant les condicions dels treballadors i treballadores estables, que porten netejant en els instituts des de fa anys, per a contractar a personal amb discapacitat o canviant-los el contracte perquè estiguen en un centre especial d’ocupació.

CCOO considera injustificable que es permeta a aquestes empreses acomiadar a treballadors fixos amb la subvenció per contractar a altres treballadors, obtenint beneficis amb els acomiadaments a costa de l’administració. La perversió en la utilització d’aquestes polítiques inclusives inclouen l’estalvi en el pagament de la seguretat social dels nous treballadors/as, la qual cosa permet a aquestes contractes augmentant encara més el seu marge de beneficis.

Entenem que aquesta pràctica empresarial pot suposar un frau posat que els acomiadaments i les modificacions no estan justificats per cap motiu laboral, sense esmentar que no és ètic ni moral. S’utilitza els diners de tots els ciutadans perquè les empreses tinguen un doble benefici, després de realitzar baixes de més d’un 20% de mitjana en les adjudicacions, comprometent-se a subrogar al personal de neteja en les mateixes condicions, com a marca el conveni col·lectiu, les arques públiques abonen l’atur dels acomiadats i les subvencions dels nous contractats.

Al final les empreses utilitzen a les persones amb discapacitat com a mercaderia per a maximitzar els seus beneficis, independentment de la seua inclusió en la societat com ha de ser l’objectiu i que des de CCOO defensem.

CCOO ha comunicat aquesta situació al Director General de Centres i Personal Docent de la Consellería d’Educació, Investigació, Cultura i Esport perquè intervinga i solucione aquest greu conflicte amb la readmissió dels treballadors acomiadats i eliminant les modificacions que no s’ajusten a la normativa vigent.

Paral·lelament, el sindicat ha convocat una concentració amb els treballadors i treballadores de neteja dels Instituts afectats programada per al dia dimarts 18 de novembre a les 10h en la Plaça Major d’Ontinyent.

Font: Comissions Obreres –  Comarques Centrals

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …