25/11/2024 - 16:05
Més

    Cada veí d’Albaida recicla 60 envasos de vidre a l’any

    Els veïns i veïnes d’Albaida reciclen una mitjana de 60 envasos de vidre a l’any per persona, un nombre que supera notablement la mitjana espanyola, que està en 43 envasos per persona i any. En kgs. de reciclatge, aquestes dades suposen que cada albaidí o albaidina ha reciclat un total de 20,10 Kilos de vidre durant l’últim any, mentre que la mitjana espanyola està al voltant dels 14,4 Kg.

    vidre albaida-1En 2011 Albaida reciclava un total de 19,73 Kg per habitant, quantitat que ha augmentat en 2012 un 2%, pujant fins els 20,10 Kg/habitant, superant així en un 38,53 % la mitjana de la Comunitat Valenciana, que està actualment en 14,51 Kg per habitant.

    Igualment, en el nombre de contenidors de vidre per habitant també la població albaidina supera les ratios existents, donat que mentre la mitjana és de 285,52 habitants per cada contenidor, a Albaida aquesta quantitat baixa fins a haver un contenidor per cada 212,48 veïns i veïnes.

    L´Alcalde, Josep Albert i Quilis, ha manifestat la seva satisfacció per aquestes estadístiques que, en les seves paraules, “no fan sino confirmar el civisme i compromís de la població albaidina amb el medi ambient. Albaida és una ciutat que té voluntat de sostenibilitat, de perdurabilitat en el temps i la conciència ciutadana es demostra en temes tan importants com el reciclatge, la recuperació i la reutilització”.

    El reciclatge del vidre suposa importants beneficis per a la societat, per quan de cada 3.000 botelles reciclades són 1.000 Kg menys de fem que van a parar a l’avocador. Em el reciclatge del vidre reduïm igualment la contaminació de l’aire en un 20%, donat que es crema menys combustible per a fabricar els nous envasos. De la mateixa manera, reciclant 3.000 botelles de vidre s’estalvia 1,2 tonellades de materies primeres, reduïnt així l’erosió de terra per extracció.

    Quan els residus d’envasos de vidre es recullen selectivament, es transporten a la planta de tractament i acaben reciclant-se al 100%. Tot el vidre és aprofitable, sense predre cap de les seves qualitats.

    Sembla que no hi  ha límits al reciclatge de vidre. Teòricament, segons els estudis realitzats en Europa, es podria reciclar el vidre infinitament, sense necessitat d’extraure noves materies primeres.

    José Vicente Palací, regidor de Medi Ambient, al fil d’aquesta informació, ha volgut recordar que “Albaida està molt concienciada amb el medi ambient, de fet en les darreres setmanes s’ha creat un grup de voluntariat mediambiental que un dia a la setmana es dedica a netejar i condicionar l’entorn del riu Albaida per a millorar la qualitat de vida de la resta de veïns i veïnes de la població”.

    Em trobe especialment satisfet pel fet que a la nostra ciutat, els veïns i veïnes cada dia siguen capaços de reciclar un major nombre d’envasos i residus, això diu molt del seu compromís amb l’entorn que els envolta”, va concloure el regidor.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Els documentals ‘Marisol’, ‘La Fifla’ i el Projecte Trèvol triomfen a MON·DOC

    Montaverner ha abaixat el teló de la 16a edició de MON·DOC, la Mostra Internacional de Cinema Documental, amb una...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -