Bocairent rep la distinció Francesc de Vinatea de les Corts valencianes

0

Per ser municipal natal del diputat Josep Joaquim Castelló qui va participar en la promulgació de la Constitució del 1812

L’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, va rebre aquest dimecres, 25 d’abril, de mans del president de les Corts valencianes, Juan Cotino, la distinció Francesc de Vinaeta com a reconeixement per ser municipi de naixement de Josep Joaquim Castelló. El diputat va participar en la promulgació de la Constitució del 1812. L’acte d’homenatge també va comptar amb la participació d’altres quinze primers edils de la Comunitat.

Precisament, la localitat de la Vall d’Albaida està duent una intensa programació commemorativa de l’efemèride amb la intenció de “posar en valor” la figura de Castelló, segons Ferre. Així, el passat dissabte dia 20, més d’un centenar de persones es va congregar a la Sala Joan de Joanes per veure el documental “Els valencians de la Pepa” produït per RTVV i dirigit per Matilde Alcaraz, oriünda de la població, qui va explicar també algunes de les vicissituds de la seua preparació mentre que l’historiador Fran Crespo va contextualitzar l’època anterior i les circumstàncies que van rodejar el naixement del primer text constitucional espanyol i tercer del món.

Publicitat