19/07/2024 - 6:56
Més

  Bèlgida millora el paratge natural de La Bassa amb l’ajuda de la Diputació

  Altres notícies

  El municipi de Bèlgida ha escomès diferents actuacions encaminades a millorar la seguretat i la qualitat del paratge natural de La Bassa gràcies als fons aportats per la Diputació de València, a través del programa de recuperació d’espais degradats.

  El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat aquesta localitat de la Vall d’Albaida, acompanyat pel seu alcalde, Diego Ibáñez, i tècnics municipals, per tal de conèixer les actuacions realitzades en aquest entorn i recepcionar l’obra. Josep Bort ha remarcat que amb aquestes intervencions «Bèlgida recupera un espai públic de gran valor, a més de disposar d’un lloc intergeneracional de referència. Un espai d’esbarjo per a gaudir i compartir experiències». El responsable de l’Àrea de Medi Ambient també ha incidit que aquesta actuació «suposa una clara aposta pels valors mediambientals i socials dels nostres paratges naturals», ha remarcat.

  En concret, Bèlgida disposava d’una antiga bassa de reg en desús situada en el nucli urbà del municipi. Al llarg del temps, es varen executar diferents actuacions d’envergadura menor amb el propòsit de condicionar i posar en valor aquest espai com a zona lúdica i recreativa per a la ciutadania.

  Recentment, amb els fons aportats per part de la Corporació provincial, el Consistori de Bèlgida ha efectuat tota una sèrie d’intervencions per tal de dotar aquesta zona d’esbarjo de millors condicions de seguretat i qualitat de l’espai. El projecte ha comptat amb un pressupost total de 54.931 euros, dels quals la Diputació de València ha aportat 50.811,47 corresponents al programa de recuperació d’espais degradats; mentre que el Consistori ha sufragat els 4.120 euros restants.

  En aquest sentit, s’ha procedit a millorar l’accessibilitat de l’espai, amb la incorporació de diferents elements de protecció que, a la seua vegada, faciliten l’accés al recinte. S’ha instal•lat una xarxa de canonades per tal d’afavorir l’evacuació d’aigües i evitar la inundació del recinte, a més de procedir a la pavimentació del sol, la construcció de voreres i la plantació de diferents espècies vegetals. A més, la zona s’ha dotat dels elements necessaris per poder realitzar un veritable ús social, com ara la instal•lació de bancs, taules i paellers, la construcció d’una pista per a jugar a la petanca i la disposició d’una zona de jocs amb tirolina per als més menuts.

  Font: Diputació de València

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -