04/12/2023 - 1:55
Més

  Artistes i artesans protagonitzen aquest cap de setmana en “Obrim les portes de la Vall”

  Altres notícies

  El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, ha manifestat que: “el patrimoni material e immaterial, l’artesania, la tradició i la història formen part de la nostra herència cultural”, ha continuat:” una herència que s’ha de transmetre de pares a fills i en aquest sentit les rutes turístiques són la millor forma d’aprendre i donar a conèixer tot el nostre llegat”.

  El president ha destacat: “el programa d’Obrim les portes sorprèn cada any i cada ruta”, ha afegit: “aquest cap de setmana els turistes arribats de tots les racons de la nostra geografia podran descobrir de primera mà artistes i artesans de la nostra comarca”. “En Aielo de Malferit l’art i el record de Nino Bravo i a l’Olleria es mostraran oficis artesans en directe”, ha conclòs el president.

  El passat dissabte 20 d’abril, a les 10:30h, es van concentrar a l’ajuntament de Quatretonda un grup de turistes per tal de realitzar la ruta “Batiste el marcat, un roder de Quatretonda”. L’itinerari va començar a l’ajuntament, l’església dels sants Joans, el nucli urbà amb les dos places, el carrer de la Font , el carrer Nou i la Font Vella. Durant tot el recorregut turístic Batiste el roder va estar present en la història, cultura i tradicions de Quatretonda. La ruta va finalitzar en un suculent refrigeri a les escoles noves on es van donar a conèixer tots els productes típics i tradicionals del municipi gràcies al recolzament i suport dels comerços locals.

  El passat diumenge 21 d’abril, a les 10:30h es van reunir al Centre Social de la Pobla del Duc  un nombrós grup de turistes amb la finalitat de realitzar la ruta dels refugis militars. L’alcalde de la població, Vicent Gomar, va donar la benvinguda i va acompanyar als turistes en la vista als refugis. En aquesta ocasió la ruta contava amb el recolzament de les noves tecnologies, gràcies al projecte de Geoturisme de la ruta del refugis de l’ajuntament de la Pobla del Duc, que a través d’una aplicació adaptada per a dispositius mòbils i tablets dels principals sistemes de mercat Android i iPhone ens va permetre obtindre amplia informació dels refugis, així com la seua interpretació i geolocalització mentre es realitzava la ruta. Abans de començar el recorregut es va realitzar una presentació del projecte a l’auditori del Centre Social, i posteriorment es va començar l’itinerari  històric militar on va revelar la connexió entre els dos refugis antiaeris “Refugi Pla de Micena i la Casa Alta” construïts en el 1938 i que formaven part del patrimoni bèl·lic.

  La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida a través del Departament de Turisme de la Mancomunitat i amb la col·laboració dels municipis de la comarca organitzen per al proper cap de setmana les visites a Aielo de Malferit i l’Olleria.

   

  Dissabte 27 d’abril: Aielo de Malferit

  Realitzarem la ruta “Nino Bravo i el seu poble”. La ruta comença a l’ajuntament i Palau Castell de Malferit, visita a la fàbrica de licors fundada en 1880 on es podrà degustar la cassalla, el licor de cola, llimonet, etc. Continuarem la ruta pel casc antic, el portal del Carme, el safareig, la central hidroelèctrica, l’església de Sant Pere Apòstol i finalitzarà en el museu de Nino Bravo on es projectarà l’ audiovisual “Nino Bravo. Història d’un mite”.

  Diumenge 28 d’abril: l’Olleria

  Realitzarem la ruta personatges il·lustres de l’Olleria. La ruta prevista per aquesta ocasió comença des de l’ajuntament cap a la Casa Santonja on s’exhibirà, en directe, una mostra de 6 oficis artesanals del municipi. D’aquesta forma es podrà contemplar el treball dels professionals del sector del vidre que mostraran com bufant i amb un forn prenen forma les peces. També hi haurà decoració de vidre, pirotècnics ensenyant l’art de la pólvora, a més a més, un fuster, un cisteller i una embogadora de cadires compondran la mostra.

  Posteriorment, es podrà assistir a l’exposició fotogràfica d’ “Oficis il·lustres en el record”. Una exposició que es completarà amb la projecció d’un vídeo sobre l’últim congrés de “Foc Antic Vila de l’Olleria”. Després d’aquesta exposició i de forma opcional es podrà de la visitar  la sala de les al·legories, que romandrà oberta amb motiu de la visita. Finalment es servirà un xicotet  refrigeri de comiat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -