Alcoi, Ibi i Ontinyent concreten el projecte d’Àrea industrial de qualitat

0

Ahir va tenir lloc una nova reunió de treball a Ibi a la qual van acudir els ajuntaments i les patronals d’Alcoi, Ibi i Ontinyent per a concretar el pla pilot de reindustrialització del territori que va ser plantejat al gener per Ximo Puig, President de la Generalitat.

A la mateixa van assistir els alcaldes d’Alcoi i Ibi, Antonio Francés i Rafael Serralta, el regidor – coordinador de l’Àrea de Política Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, així com els integrants de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial: FEDAC, IBIAE i COEVAL (representants empresarials de les comarques de L’Alcoià-El Comtat, La Foia de Castalla i La Vall d’Albaida). A la cita també van acudir el director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i el director general de Caixa Ontinyent, Vicente Penadés.

Durant la reunió, Manuel Illueca va exposar la reconversió que va a patir l’IVF i cap a on focalitzarà els seus esforços en el futur. Dins d’aquesta nova aposta, l’IVF engegarà importants línies de finançament per a pimes i micropymes, destacant la possibilitat d’adequar línies de finançament específiques per a les Àrees Industrials de Qualitat (AIC), quan es materialitze aquest projecte.

Així mateix, van aprovar el projecte sobre les condicions idònies que ha de complir el sòl industrial de qualitat, el desenvolupament de la qual va ser sol·licitat al gener de 2016 per l’administració autonòmica. El projecte ha sigut elaborat i redactat en tan sol dos mesos.

Els assistents van considerar que l’avanç ha sigut significatiu, i ara el següent escenari passa per efectuar la seua presentació davant el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Ajuntaments i patronals han treballat de manera conjunta amb l’objecte de definir criteris i condicions que s’han de complir en un àrea industrial de qualitat, tant en els polígons i infraestructures, com en els serveis que haurien de disposar les empreses i una sèrie de compromisos de responsabilitat social corporativa.

Publicitat