Adela Cortina: “l’educació és fonamental per reviscolar l’ètica a la política i l’empresa”

0

La catedràtica i Premi Nacional d’Assaig imparteix una conferència a Ontinyent dins la III Trobada d’Alumnes d’Unisocietat

“L’Educació és fonamental per reviscolar l’ètica en la política i l’empresa. Quan es parla de corrupció sembla que sols tinga a vore amb els polítics, però estos solen estar en relació amb els empresaris, i per això és necessari actuar als dos àmbits i l’educació és una bona arma”. Així ho explicava hui a Ontinyent Adela Cortina, Catedràtica d’Ètica i Premi Nacional d’Assaig 2014 pel Ministeri de Cultura, que ha impartit una conferència dins la III Trobada d’Alumnes d’Unisocietat que ha reunit a la capital de La Vall d’Albaida a prop de 500 alumnes de la Universitat de València procedents de 6 comarques.

Cortina explicava que “si la política és la cerca del bé comú, i la meta de l’economia és crear bones societats, a les universitats s’ha d’aconseguir formar a gent que cerque estes metes”, apuntava. La catedràtica impartia una ponència sobre “per a què serveix l’ètica”, una resposta que, dins tota la seua densitat, és alhora també senzilla: “l’ètica serveix per fer-nos més justos i feliços, per ajudar-nos a buscar societats més justes i amb més sentit de la felicitat”.

Els quasi 500 participants procedents de les seus de Gandia, Quart de Poblet, Massamagrell, Cullera, L’Eliana i Ontinyent convertien aquest el l’encontre d’alumnes d’Unisocietat més multitudinari celebrat fins a la data, el que, per al vicerector Jorge Hermosilla “demostra que Unisocietat cada volta te més acceptació, i que organitzar l’encontre ací, a més de reafirmar una volta més l’aposta de la UV per Ontinyent, ha estat un èxit”.

Els estudiants, tots majors de 30 anys, realitzaven una visita guiada per la ciutat a la qual tenien l’ocasió de comprar embotit d’Ontinyent, i posteriorment esmorzar als establiments de la Plaça de Sant Domingo. Acte seguit assistien al  Teatre Echegaray a la conferencia d’Adela Cortina, i finalment a un dinar a l’hotel Kazar.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que donava la benvinguda als visitants, qualificava de “autèntic luxe” que la UV haja triat la ciutat per a aquest encontre dins les accions que contínuament venen realitzant-se a la ciutat, i que el primer edil destacava: “ara ja no es planteja si la Universitat es queda o no, en esta legislatura s’ha parlat sempre de fer coses i de créixer, i això es deu tant a l’aposta de la Universitat per Ontinyent com d’Ontinyent per la Universitat”, manifestava.

L’Alcalde d’Ontinyent també posava de relleu que aquesta trobada “ha servit també perquè estudiants d’altres comarques ens coneguen millor i tinguen l’oportunitat de passejar pels nostres carrers, degustar els nostres productes i tenir una presa de contacte amb tot allò que els pot oferir la nostra ciutat”, afegia. I quant a la relació entre política i ètica per la que els mitjans preguntaven anteriorment Adela Cortina, Jorge Rodríguez era taxant: “és indivisible, sense ètica no hi ha autèntica política. Per a nosaltres és l’única conjunció possible per transformar la societat”, concloïa.

Publicitat