26 aturats comencen a treballar a Ontinyent dins del Pla d’Ocupació impulsat per Ajuntament, Diputació i Generalitat

0

Jorge Rodríguez dóna la benvinguda als treballadors que reforçaran diversos departaments municipals durant 5 mesos i amb salaris de més de 1.000 euros.

L’Ajuntament totalitza un 100 de llocs de treball directes creats enguany a través de tallers i programes d’ocupació.

Un total de 26 aturats menors de 25 anys, majors de 45 i de llarga duració han començat a treballar a Ontinyent dins del Pla d’Ocupació de les Administracions Publiques impulsat a la ciutat per l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat i dotat amb més de 150.000 euros. Els treballadors reforçaran diversos departaments municipals durant 5 mesos i amb salaris de més de 1.000 euros, i amb ells l’Ajuntament totalitza prop d’un centenar de llocs de treball directes creats enguany a través de diversos tallers i programes d’ocupació.

L’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació, Jorge Rodríguez, donava aquest matí la benvinguda als treballadors, acompanyat del regidor d’Obres Manuel Cuesta. El primer edil animava als presents “a aprofitar una bona oportunitat per a totes i tots, perquè a vosaltres us permet tenir un lloc de treball en un moment delicat, i a tota la ciutat permet aprofitar el vostre treball per veure millorat carrers, col•legis, instal•lacions públiques i també altres actuacions mes tècniques”, assenyalava.
El Pla està adreçat a menors de 25 anys, majors de 45 i parats de llarga duració, que han estat seleccionats a través del SERVEF per dur a terme diverses actuacions en l’àmbit municipal.
D’aquesta manera, un dels llocs és per a un enginyer tècnic industrial i altre per a un arquitecte superior per a l’Oficina Tècnica, “per aprofitar aquest inici de legislatura per redactar projectes que ens puguen permetre optar a subvencions per fer actuacions de les que tenim previst incloure al Pla Estratègic de Ciutat”, explicava el regidor de personal, Joan Sanchis. Per altra banda, s’ha contractat 4 auxiliars administratius que permeten millorar l’atenció als serveis socials, ampliar l’horari de la biblioteca i reforçar l’àrea administrativa municipal.

També es compta amb un monitor/dinamitzador per ajudar a la preparació d’activitats i campanyes com ara “Ontinyent al Carrer” o “Ontinyent Il•lusiona”, i dues brigades: una de Serveis Municipals, amb 2 oficials pintors i 13 oficials d’obra per fer tasques de manteniment urbà i eliminació de barreres arquitectòniques al barri de Sant Rafel (una de les propostes plantejades pels veïns a “Ontinyent Participa”); i per altra banda una brigada forestal amb 1 oficial d’obra i capataç forestal i 2 operaris forestals, que faran tasques de selvicultura i regeneració a les serres del terme, “mostrant una volta més el compromís d’aquest govern amb el medi ambient”, destacava el regidor de personal.
Sanchis recordava que aquest pla és complementari amb altres accions per la creació directa de llocs de treball que s’han vingut impulsant enguany a Ontinyent, com ara el taller “Ontinyent, Turisme i Sostenibilitat” que ha permès contractar 36 persones durant 6 mesos; el recentment iniciat taller d’ocupació per adequar l’esplanada de Tortosa i Delgado, que ha permès contractar a altres 30 persones; o els programes Encorp i Salari Jove que ha servit per ocupar a altres 5 persones, totalitzant-se així prop d’un centenar de llocs de treballs directes des de l’administració.

Publicitat