132.000 euros de la Diputació per pavimentar carrers i camins d’Ontinyent

0
Imatge d'arxiu

Una subvenció de 132.000 euros del Pla de Camins i Vials de la Diputació de València permetrà a l’Ajuntament d’Ontinyent procedir pròximament a la realització de treballs de pavimentació en un total de 8 carrers i camins de la ciutat.

En concret l’actuació se centrarà en els carrers Vicent Lluís Montés Penadés, dels Batans (en el polígon industrial El Pla), Jacinto Benavente, de la Serreta, Enric Valor i l’Almaig; i en els camins rurals de La Farola i dels Monges Carmelites, en un conjunt d’actuacions en fase de licitació dels seus projectes, tancant-se hui dimecres el termini de presentació de propostes.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava el positiu impacte de comptar amb ajudes com les d’aquest pla ordinari de la corporació valenciana, “ja que no sols ens permeten realitzar actuacions necessàries, sinó també crear i mantenir llocs de treball amb l’execució d’estes obres”. Peris també valorava positivament el fet que, com a la resta de plans posats en marxa per la nova Diputació de València, “s’haja fomentat l’autonomia dels municipis, donant-nos a triar entre invertir en camins rurals o en carrers, que era una possibilitat que abans no teníem”, recordava.

Al carrer Vicent Lluís Montés es pavimentarà un espai situat al costat del vial de circulació i que actualment és utilitzat com a aparcament. El paviment és de sahorres i amb l’obra es crearà una banda d’estacionament en bateria, es connectarà peatonalment les dues voreres existents i es rebaixaran per a passos de minusvàlids. En els carrers de la Serreta i Enric Valor, que es troben molt pròximes i en les quals es realitzarà la mateixa actuació, es pavimentarà una zona de vial destinada a aparcament de vehicles i que actualment es troba pavimentat de sahorres. Els treballs consistiran a asfaltar aqueixes superfícies, després de rasantejar la zona.

En el camí La Farola el paviment es troba molt deteriorat, amb pegats i enfonsament del ferm, i l’obra consistirà a sanejar aquestes zones del camí deteriorades per a després renovar el paviment asfàltic. En el camí de les Monges Carmelites, el tram inicial també es troba molt deteriorat i es procedirà a netejar i adequar el ferm actual, eliminant la mala herba de les vores del camí, per a després estendre la capa d’asfalt en la calçada.

En l’avinguda Jacinto Benavente es millorarà el tram de vial deteriorat amb el fresat de l’aglomerat existent i l’extensió de la nova capa asfàltica posteriorment. En l’avinguda de l’Almaig s’actuarà en el tram comprès entre l’avinguda Albaida i el carrer Pius XII, en el qual existeixen sots i enfonsaments en el paviment. Els treballs consistiran a sanejar aquesta zona i després renovar el paviment asfàltic en tota la superfície del vial.

Finalment, l’actuació en carrers i camins també permetrà condicionar el carrer Batans. Un tram d’aquesta via, situada en el polígon industrial El Pla, està pendent d’urbanitzar i amb l’actuació es durà a terme el rasanteig del paviment de sahorres actual per a després estendre una capa de sahorres artificials i finalment estendre la capa d’asfalt. L’obra millorarà el trànsit en aquest carrer del polígon, molt utilitzat tant pels que es dirigeixen a la zona industrial com a un camí rural existent en la mateixa zona. Les obres en aquestos carrers i camins permetran millorar el trànsit de vehicles i adequar zones d’estacionament molt utilitzades pels veïns.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat