28/11/2023 - 13:04
Més

  Ontinyent es bolca amb el seu medallista olímpic Orlando Ortega

  Altres notícies

  Ontinyent, la ciutat que va acollir a l’atleta Orlando Ortega a la seua eixida de Cuba, es bolcava aquesta vesprada amb el flamant medallista olímpic en un acte d’homenatge organitzat per l’Ajuntament de la localitat.

  Des de les 19:30 i durant més d’una hora, centenars de xicotets i majors es van acostar al Palau de la Vila per a aconseguir un autògraf de l’atleta, que a més d’aconseguir la plata a Rio de Janeiro en 110 metres barres es va proclamar fa només uns dies vencedor en la mateixa modalitat de la Diamond League, el major esdeveniment anual que organitza l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme.

  Més tard, i en el marc d’un emotiu discurs d’agraïment a l’esportista, l’alcalde Jorge Rodríguez proposava que la Generalitat Valenciana li distingisca coincidint amb la festivitat de el “9 d’octubre”: “Orlando és un exemple per als nostres futurs esportistes i es mereix un reconeixement de tots els valencians, que s’ha guanyat amb les cames i també amb el seu gran cor”, destacava.

  Una gran pantalla projectava un vídeo amb les imatges de la final olímpica davant un públic entre el qual es trobava son pare i entrenador, Orlando Ortega, qui el va introduir en el món de l’atletisme. El medallista no va poder evitar emocionar-se davant les mostres d’afecte, i va tenir paraules d’agraïment “per a tota la meua família, a Espanya, al CAVA, a Ontinyent i a tota la gent que ha confiat en mi i m’ha recolzat”. El medallista va tenir especials paraules per als nombrosos xiquets presents, als quals es va dirigir per a animar-los “a lluitar pels seus somnis, perquè amb treball i esforç no hi ha gens impossible”.

  En l’acte també va intervenir Andreu Gramage, President del Club Atletisme Vall d’Albaida (CAVA), entitat que ha recolzat a Ortega en tot moment des que decidira eixir de Cuba. Gramage destacava la dimensió humana d’Orlando, “una persona normal a la qual un fet històric com aquest no se li ha pujat al cap. Una persona que ho va deixar tot per a millorar i aconseguir el que més volia: ser medallista olímpic amb Espanya. Des del CAVA estem molt contents d’haver anat més enllà de la solidaritat teòrica i haver aconseguit en la pràctica ajudar a Orlando a arribar fins a ací”.

  L’homenatge va incloure el lliurament d’una placa de reconeixement a l’esportista i va acabar amb la signatura en el llibre d’honor de l’Ajuntament per part d’Orlando, que ara es disposa a gaudir d’un merescut descans.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent fa una multitudinària crida en el 25-N a “no fer ni un pas enrere” contra la violència de gènere

  L’acte organitzat a la plaça Major per la regidoria d’Igualtat a través del Consell de les Dones recorda els noms de les 51 dones assassinades enguany a Espanya per les seues parelles o exparelles
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -