L’Olleria comptarà amb la primera Iberian Race nocturna

0

La carrera nocturna de l’Olleria se celebrarà el pròxim 13 d’agost, serà de 8 km i tindrà molts obstacles, més 14 desafiaments. Una de les peculiaritats de les carreres Iberian Race és que els participants desconeixen el recorregut on se celebrarà la prova i els obstacles que hauran de superar. Fins el mateix dia de la carrera, serà una incògnita tant per als visitants com per als participants.

La idea de fer la Iberian Race a l’Olleria va sorgir, tal i com explica David Millán regidor d’Esports perquè “ací hi ha un grup de gent que practica este esport, que està ara tant de moda, i ens ho varen suggerir. Estudiarem la proposta, i la veritat és que ens va agradar, pensarem que a més de ser interesant per a molts esportistes locals i de la comarca, podria suposar un impacte econòmic important per al poble”.

Per la seua banda, els organitzadors assenyalen que la decisió de realitzar la primera proba nocturna a l’Olleria es deu a la magnifica localització en la que es troba el municipi, a més dels complements naturals i socials que l’envolten i que són molt satisfactoris per a realitzar estos tipus de proves. Un dels detalls que més els va cridar l’atenció, va ser la Serra Grossa, la Foia del Port i la Freira, que aporta un toc natural a la carrera d’obstacles i ofereix un punt ecològic a l’esdeveniment.

La carrera Iberian Race va dirigida a tot tipus de públic donat que hi ha diversos nivells. Els de l’elit lluitaran per aconseguir un dels 3 premis de la carrera i hauran de superar tots els obstacles sense cap excepció (este tipus de corredores son professionals i compten amb una condició física òptima). Els guerrers particulars, esportistes que podran substituir un obstacle per una sanció dependent de les seues preferències i condicions físiques. A més, estaran els aspirants a guerrers i que son joves d’entre 12 i 15 anys.

En el cas dels menors d’edat (aspirants a ibers) hauran de presentar una autorització dels seus tutors legals. A més, en Iberian Race es podrà realitzar la prova en grups, potenciant el treball en l’equip. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer en:

Per a individuals/equips: http://www.crono4sports.es/inscripcion/99/

Per a aspirants a ibers: http://www.crono4sports.es/inscripcion/100/

Iberian Race és una carrera que s’està portat a terme a nivell nacional i internacional i en la primera edició, que es va celebrar a Gandia, va aconseguir reunir a quasi 1.000 participants i més de 4.000 visitants a la ciutat. A més, enguany ha estat present a Simancas (Valladolid), Gandia (València) i Ontinyent (València).