La “Champions League” de la Pilota Valenciana arriba per primera vegada a Ontinyent

0

La “Champions League” de la Pilota Valenciana arriba per primera vegada a Ontinyent. El proper 10 de febrer el trinquet del poliesportiu municipal acollirà una de les jornades de la Lliga Professional Bankia-Trofeu Diputació de València, la competició per equips més important de la pilota valenciana. 

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, presentava hui aquesta partida, que arriba gràcies a les gestions realitzades per la Regidoria amb la Federació de Pilota i la Fundació de Pilota Valenciana, i amb la qual “Ontinyent serà l’epicentre d’aquest esport a tota la Comunitat Valenciana”. La partida, que enfrontarà a les 12:00 hores a l’equip de Barxeta conformat per Moltó, Josep i Lorja, contra l’equip procedent de Xeraco Pablo, Canari i Raul. Borrell destacava que es tracta de “grans pilotaris, amb figures d’aquest esport com ara Alfons Moltó, campió de l’individual de raspall del Trofeu President de la Generalitat en 2018”, explicava. Prèviament a les 10:30 es disputarà una partida local de raspall, amb un preu conjunt d’entrades per a la jornada de 5 euros.

El regidor destaca l’impuls donat esta legislatura a l’esport autòcton amb les millores al trinquet executades en aspectes com la pintura o l’enllumenat, així com l’impuls a l’organització de partides d’alt nivell, els aplecs escolars de pilota, l’escola municipal de pilota o les gestions realitzades davant la Generalitat Valenciana per seguir millorant les instal·lacions. 

Óscar Borrell destacava que des del Govern d’Ontinyent “estem compromesos en la promoció del joc i en la posada en valor de la seua cultura, amb una cura per l’esport autòcton i en diferents activitats per potenciar el seu joc”.Borrell tenia paraules d’agraïment cap al Club de Pilota Ontinyent perquè “han deixat enllestit el trinquet perquè la partida es puga dur a terme i, a més, conduiran amb ajuda als jutges, marxadors, jugadors i públic present al trinquet”, concloïa.  

La present edició de la Lliga Bankia consta en la fase regular de 30 confrontacions, deu per equip. Una vegada conclosa la fase regular, les quatre formacions amb millor puntuació accediran a les semifinals, que es jugaran a anada i tornada en trinquets i en dates que es determinaran en concloure la ronda. La final, com és habitual, serà a partida única i el títol es resoldrà la primera quinzena d’abril.