El “Repte contra el càncer” amb eixida a Ontinyent recorrerà 16 municipis valencians

0

Ontinyent serà la localitat de partida, el pròxim 13 d’abril, del ‘Repte Solidari Contra el Càncer 2018’, una iniciativa impulsada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) amb la qual col·laborarà enguany l’ajuntament de la capital de la Vall d’Albaida i el d’Almussafes. En la presentació d’aquesta edició del repte, que ha tingut lloc aquest dijous en la Diputació, han participat l’alcalde d’Ontinyent i president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, i l’alcalde d’Almussafes, Toni González, com a amfitrió del municipi en el qual estarà situada la meta d’aquesta ruta solidària de 121 quilòmetres que travessarà 16 municipis valencians.

Els alcaldes d’Ontinyent i Almussafes han estat acompanyats per Antonio Llombart, vicepresident de l’AECC a València, i José Antonio Miguel Garrido, promotor d’aquesta iniciativa que es realitza cada any des de 2011 i en la qual més de 130 corredors aficionats han recorregut ja 800 quilòmetres. La regidora de Sanitat, Matilde Francés, i el regidor d’Esports, Óscar Borrell també han estat presents en l’acte.

En la seua intervenció, Rodríguez ha reconegut la importància d’aquest tipus d’esdeveniments per a visibilitzar i lluitar contra el càncer i ha destacat la imatge del repte d’enguany, una torxa dissenyada i elaborada per l’artista Rafa Torró que representa “La flama de l’esperança”, que porta la forma dels grifons de l’escut d’Ontinyent. Esta torxa la potaran els i les participants portaran com a reconeixement i suport als qui fan front a la malaltia sense decaure, i en memòria d’aquells que no van poder guanyar la batalla. A més a més, l’Ajuntament obsequiarà als i les participants amb una samarreta tècnica commemorativa addicional a la de la prova. Jorge Rodríguez mostrava el suport d’Ontinyent a la iniciativa i animava a la població a apuntar la data del 13 d’abril per mostrar el seu suport a aquesta iniciativa solidària.

Un total de 44 persones que han patit directament o indirectament la malaltia completaran els 121 quilòmetres que separen Ontinyent d’Almussafes en 24 hores. Durant el trajecte recorreran 16 localitats valencianes, a un ritme mitjà de 9 minuts per quilòmetre, amb la dificultat de menjar i sopar durant el recorregut sense parar a dormir. Una cursa ideada per a fomentar la informació i prevenció del càncer per totes les poblacions per les quals transcorrerà l’esdeveniment. L’alcalde d’Almussafes, Toni González, ha agraït l’esforç de tots els organitzadors i la implicació de la societat valenciana. González, per la seua banda, ha destacat que “la lluita interpel·la a tots perquè cada persona coneix a algú que ha passat per aquesta lluita”.

L’impulsor del Repte Solidari, José Antonio Miguel Garrido, ha donat més detalls del recorregut, on ha destacat la dificultat de la ruta, amb canvis de temperatura i nivell que afectaran als corredors. “Cal tenir en compte que és una cursa molt dura, on els corredors aniran acompanyats d’un servei mèdic i comptaran amb el suport de la Guàrdia Civil”, ha subratllat Garrido. Per la seua banda, el vicepresident de l’AECC de València, Antonio Llombart, ha reconegut la labor de la societat valenciana, la qual ha assegurat que “està molt conscienciada amb la malaltia”, encara que ha afegit que des de l’associació “s’ha de seguir lluitant especialment en prevenció i informació”.

Publicitat