18/12/2024 - 3:12
Més

    El Campus d’Ontinyent acull un congrés científic internacional sobre ciclisme

    El Campus d’Ontinyent de la Universitat de València acollia aquest divendres el I Congrés Iberoamericà de Ciències del Ciclisme d’Ontinyent, un esdeveniment al que han participat un centenar de persones, entre esportistes, mestres, professorat i alumnat procedents de tota Espanya, França i Brasil.

    L’acte, organitzat per la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Fundació Campus Ontinyent i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, entre altres entitats, incloïa 6 taules rodones sobre aspectes com biomecànica del ciclisme, sistemes d’entrenament o personalització de la bicicleta, i era inaugurat per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez.

    El primer edil, a la seua intervenció, tenia paraules d’agraïment per a la facultat per organitzar el que ha estat el primer congrés científic que acull el Campus, “posant la guinda a tot el treball que venim fent des de la Fundació Universitària Campus Ontinyent i la Universitat de València per fer créixer la nostra com una ciutat cada volta més universitària”.

    En aquest sentit, el Director del Campus d’Ontinyent, José Cantó, posava de relleu que “els objectius quant a la docència estan sent coberts; els de connexió amb la societat també amb iniciatives com Unisocietat; i ens mancava el de la transferència de coneixement: és molt important que la Universitat siga focus de transmissió de coneixement a la societat, i amb activitats com aquest congrés ho aconseguim”, destacava.

    El regidor d’Esports, Óscar Borrell, agraïa a la facultat i al professor Pedro Pérez “l’aposta per posar en marxa aquesta iniciativa en Ontinyent”, i recordava que el proper 16 de maig la ciutat acollirà la seua II Gimnastrada Universitària, que arribarà de la mà de la UV en col·laboració amb l’Ajuntament i la Fundació. L’edil posava de relleu la inversió realitzada al poliesportiu esta legislatura, superior als 1’5 milions, “que ha estat possible gràcies a les sinèrgies entre la Universitat i l’Ajuntament, i que ens ha permès augmentar la qualitat de les pràctiques docents”, incidia.

    El vicedegà de la Universitat de València, Pere Molina tenia per la seua banda especials paraules d’agraïment per a l’alcalde, el regidor d’esports, i el director del Campus per la seua implicació i facilitats per organitzar aquest congrés. La jornada s’iniciava amb una taula rodona sobre ajustament de la postura del ciclista; seguida d’altra sobre tècniques de pedaleig; entrenament del ciclista, experiències al ciclisme profesional i “bike fitting” (personalització de les bicicletes) , a més d’un apartat de comunicacions lliures.

    Entre els ponents es trobaven William Bertucci (University of Reims Champagne Ardenne, França); Alberto Martínez (Universidad Católica San Antonio de Murcia); Ventura Ferrer Roca (Centro de Alto Rendimiento de Sant Cugat); Juan García-López (Universidad de León) o Felipe P. Carpes (Universidade Federal do Pampa, Brasil), així com especialistes de la Universidad de Granada, Universidad Miguel Hernández d’Elx, Universidad d’Alacant i Universitat de València.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nico Calabuig (Compromís) demana una sessió urgent per defensar l’ensenyament en valencià

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha sol·licitat la convocatòria urgent d’una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal per...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -